A- A+
Ποιοι χρωστούν στο δημόσιο πάνω από €150.000 - Η πλήρης λίστα και τα «ηχηρά» ονόματα
Γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές και αθλητές περιλαμβάνονται στη λίστα με τους 4.151 οφειλετες του δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι επικαιροποιημένα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2011 και όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα θα πρέπει να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Το συνολικό ποσό προσεγγίζει τα 15 δισ. ευρώ, ωστόσο εκτιμάται ότι το ποσοστό εισπραξιμότητας θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, καθώς πρόκειται για χρέη που είτε δεν αποπληρώνονται εδώ και πολλά χρόνια ή οι οφειλέτες βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Οι οφειλές προς το δημόσιο φτάνουν έως και τα 952 εκατ. ευρώ, ποσό που χρωστά ο Νικόλαος Κασιμάτης, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και πολλά χρόνια, καθώς έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση ΦΠΑ τη δεκαετία του '90.

Οι «επώνυμοι» οφειλέτες

Στη λίστα που που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται γνωστοί επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές. Αναλυτικότερα:

- Οι αδελφοί Γιώργος και Σταύρος Κοσκωτάς (του γνωστού σκανδάλου με την Τράπεζα Κρήτης) έχουν οφειλές συνολικού ύψους 4,63 εκατ. ευρώ.

- Ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, που εμφανίζεται με χρέος 515 χιλιάδων ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ που χρωστούσε πριν λίγα χρόνια.

- Ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης, του οποίου οι οφειλές ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ. Εις βάρος του υπάρχει καταδίκη για υπεξαίρεση 7,3 εκατ. ευρώ σε βάρος μετόχων της Intersat.

- Ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Ασπίς Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης ο οποίος χρωστά 1,15 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στη φυλακή.

- Ο επιχειρηματίας Σάμυ Φάις οφείλει 1,82 εκατ. ευρώ.

- Ο πρώην μπασκετμπολίστας του Άρη Μιχάλης Μισούνοφ ο οποίος είχε εμπλακεί σε υπόθεση με πλαστές κάρτες, έχει οφειλές στο δημόσιο ύψους 614 χιλ ευρώ.

- Ο ιδιοκτήτης της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος έχει συνολικές οφειλές 14,29 εκατ. ευρώ.

Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα κάνοντας κλικ ΕΔΩ.