A- A+
Οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων του ΤΤ το 2011
Ικανοποιητικά αποτελέσματα στα διαχειριζόμενα από αυτήν Αμοιβαία Κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων και Ομολογιών, καταλαμβάνοντας εκ των πρώτων θέσεων στις κατηγορίες τους, κατέγραψε και το 2011 η ΤΤ-ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ, θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Τ.Τ. ΕΛΤΑ Χρηματαγοράς Διαχείρισης Διαθεσίμων (EUR) κατέλαβε την πρώτη (1η) θέση της κατηγορίας του σε σύνολο 17 Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η ανταγωνιστική του ετήσια απόδοση (6,17%) για το 2011, αλλά και η σωρευτική του απόδοση (14,52%) για την τριετία 2009-2011, σε συνδυασμό με την καθημερινή του ανατίμηση καθ’ όλη τη διάρκεια του αναφερομένου διαστήματος, συνιστούν τις κύριες παραμέτρους που το κατέστησαν το μεγαλύτερο Α/Κ από πλευράς ενεργητικού (213 εκατ. ευρώ) στην κατηγορία των Διαχείρισης Διαθεσίμων, αλλά και του τρίτου μεγαλύτερου επί του συνόλου των 310 υπό διαχείριση Α/Κ της εγχώριας αγοράς.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η ποιότητα της ακολουθούμενης πολιτικής στη διαχείριση πιστοποιείται επίσης από τις κορυφαίες θέσεις που εξακολουθούν να καταλαμβάνουν και τα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια της Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ.

Ειδικότερα, το Ομολογιών Εσωτερικού κατέλαβε τη δεύτερη (2η) θέση μεταξύ 21 ομοειδών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ενώ το Europlus Ομολογιακό Εξωτερικού τη δεύτερη (2η) θέση ανάμεσα στα 8 της κατηγορίας του.

Το τελευταίο μάλιστα εξελίσσεται σε σημαντική εναλλακτική επιλογή τοποθέτησης επενδυτικών κεφαλαίων, εξαιτίας της επιτυγχανόμενης γεωγραφικής διασποράς, με παράλληλη επίτευξη ικανοποιητικών αποδόσεων, αφού για το μεν 2011 η ετήσια απόδοσή του ανήλθε σε 3,57%, για τη δε τριετία 2009-2011 επετεύχθη σωρευτική απόδοση 10,22%.

O Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Η Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ θα εξακολουθήσει να επιδιώκει τη σωστή διαχείριση στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς, εμπλουτίζοντάς την συγχρόνως με επενδυτικά προϊόντα αιχμής, προκειμένου να ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι μεριδιούχοι της».