A- A+
Μέρκελ: Η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει το Μάρτιο μόνο εάν…
Ως βασική προϋπόθεση για την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, έθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την ανταδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI).

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Βερολίνο τη Δευτέρα, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι χωρίς τη συμφωνία για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων δε θα υπάρξει νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.

Επιπλέον, η καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε ότι από μόνο του το PSI δεν αρκεί για να επαναφέρει τη χώρα μας στο δρόμο της λογικής, αλλά χρειάζονται και νέα μέτρα.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε πάντως ότι στόχος της Γερμανίας είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, σημειώνοντας ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε περασμένη εβδομάδα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Τέλος, προανήγγειλε τη συνεργασία που θα έχει την Τρίτη με την επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, όπου θα συζητηθεί η ελληνική περίπτωση, την οποία χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά «ειδική», υπονοώντας ότι δε θα υπάρξει «κούρεμα» στα ομόλογα άλλης χώρας της ευρωζώνης