A- A+
Β. Ράπανος: «Είτε μένουμε ευρώ ή γυρίζουμε 25 χρόνια πίσω»
Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί δεκαετίες πίσω εάν δεν καταφέρει να παραμείνει στην ευρωζώνη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Β. Ράπανος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, «είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω».

Ο κ. Ράπανος χαρακτήρισε το πρώτο τρίμηνο του 2012 καθοριστικό, σημειώνοντας ότι σε αυτό το διάστημα θα κριθεί εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα αποχωρήσει από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «με αποτέλεσμα, εάν συμβεί το δεύτερο, να γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Εθνικής κάλεσε τον πολιτικό κόσμο σε συστράτευση αναφορικά με την κρισιμότητας της νέας χρονιάς και κυρίως των τριών πρώτων μηνών, ενώ παράλληλα ζήτησε στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι οι ημέρες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας.

Διαβάστε επίσης

* Γ. Προβόπουλος: Αληθινή κόλαση η επιστροφή στη δραχμή

* Eurobank: Τέλος στα σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη αν πετύχει το PSI