A- A+
Στήριξη της Attica Bank σε κοινωφελή ιδρύματα
Η Attica Bank συνεχίζει να προσφέρει χαμόγελα γι’ αυτό και όλα τα επιχειρηματικά της δώρα θα μεταφραστούν και φέτος σε δώρα υποστήριξης και αγάπης.

Το αντίστοιχο χρηματικό ποσό θα μοιραστεί στα παρακάτω Ιδρύματα, Σωματεία και Οργανισμούς που στηρίζουν το ΠΑΙΔΙ, ως η ελάχιστη ένδειξη προσφοράς στο κοινωφελές έργο τους.

• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Ιδρύθηκε το 1953 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 1955 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το Κέντρο έχει ως μοναδική επιδίωξη να καλύψει την ανάγκη για προστασία κάθε παιδιού που στερείται ομαλού οικογενειακού περιβάλλοντος. Σκοπός του είναι η προσφορά εξειδικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών σε παιδιά και γονείς που βρίσκονται σε ειδικές ψυχοκοινωνικές συνθήκες. (www.kvmhtera.gr)


• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΜΗΤΕΡΑ»: ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»

Είναι Ν.Π.Δ.Δ., διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο και εποπτεύεται από τη Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σκοπός της είναι η φιλοξενία, μόρφωση και ψυχαγωγία ανηλίκων 3-12 ετών, που αποδεδειγμένα στερούνται οικογενειακής φροντίδας. (www.paidopoli-alimou.gr)


• ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΜΗΤΕΡΑ»: «ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»

Αποτελεί ΝΠΔΔ και είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης όταν: δε διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον, δε διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλ¬λον, βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι εγκα¬ταλελειμμένα, παραμελούνται, έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους, η οικογένειά τους βρίσκε¬ται σε κρίση, είναι θύματα εγκληματικής πράξης. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. (www.noesi.gr/pronoise/anarpent)


• ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Μ.Κ.Ο. «ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ»

Είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα και Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ, με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών. (www.xatzikiriakio.gr)

• ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΥΛΑΣ

Προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ευαίσθητο χώρο της πρόνοιας από το 1954 και από τον Ιούλιο 2003 λειτουργεί ως αποκεντρωμένη μονάδα κοινωνικής φροντίδας παιδιών. Οι τομείς δραστηριότητάς του (Φιλοξενία – Φροντίδα – Αποκατάσταση) απευθύνονται κυρίως σε εγκαταλελειμμένα παιδιά διαφόρων ηλικιών με σοβαρά προβλήματα υγείας (βαριές κινητικές αναπηρίες και πνευματική υστέρηση). Σκοπός του είναι η σταδιακή μετάβαση από του ασυλικού τύπου κλειστό ίδρυμα στις κατοικίες οικογενειακού τύπου οργάνωσης και λειτουργίας. (//specialkids.gr/)

• ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Είναι Ν.Π.Δ.Δ., έχει την έδρα της στο Εφετείο Αθηνών, εκπροσωπείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προεδρεύει Δικαστικός ή Εισαγγελικός Λειτουργός και εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Κύριος σκοπός της είναι η ενεργός συμβολή της στην πρόληψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων που ενδέχεται λόγω της προσωπικότητας, του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών και αιτιών να οδηγηθούν σε παραπτωματική συμπεριφορά. (www.epaa.gr)

• ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ Θηλέων «ΜΕΛΙΣΣΑ» (Θεσσαλονίκη)

Είναι Ν.Π.Ι.Δ. που απευθύνεται σε ορφανά κορίτσια ή κορίτσια 6 έως 18 ετών που γενικότερα το οικογενειακό τους πλαίσιο δεν επαρκεί (λόγω οικονομικών ή νοητικών προβλημάτων). Παρέχει οίκηση, διατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση σε 24ωρη βάση, όλο το χρόνο. (www.pyxida.org.gr)

• ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Αρένων «Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ» (Θεσσαλονίκη)

Είναι δωρεά του Εθνικού Ευεργέτη Ιωάννη Παπάφη και λειτουργεί από το 1903. Σκοπός του είναι η περίθαλψη, η μόρφωση και η επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών που αποδεδειγμένα είναι απροστάτευτα και στερούνται οικογενειακής φροντίδας. (www.papafeio.gr)

• ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

Είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα της στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις στα νοσοκομεία. (www.fkpanoixtiagalia.gr)

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ «Η ΠΙΣΤΗ»

Ιδρύθηκε το 1993 από τους ίδιους τους γονείς των παιδιών με καρκίνο, που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Σκοπός του συλλόγου είναι η ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών (με παιδί που πάσχει από καρκίνο), η κάλυψη εξωνοσοκομειακών εξετάσεων όπως σπινθηρογραφήματα, ακτινοθεραπείες, pet scan κ.α. και η προώθηση της ιατρικής επιστήμης, σε θέματα νεοπλασιών. (www.pisti.gr)

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Ιδρύθηκε το 1983 και αριθμεί περίπου 4.000 μέλη - γονείς και παιδιά με νεανικό διαβήτη. Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συντηρείται μόνον από τις εισφορές των μελών της και δωρεές. Είναι μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος για το Νεανικό Διαβήτη JDF, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το διαβήτη ΕΛΟΔΙ καθώς και μέλος της ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ». Η άγνοια δεν είναι η λύση στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Αξίζει να ενημερωθείτε! (www.peand.gr)

• ΠΝΟΗ (ΦΙΛΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ)

Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1992 από μία ομάδα ανθρώπων που τους ένωσε η ευαισθητοποίηση, η συνειδητοποίηση και η γνώση ότι η Εντατική Θεραπεία παιδιών, μέσα και έξω από το Νοσοκομείο, έχει ανάγκη σημαντικής και πολύπλευρης προσφοράς. Ήταν γονείς που έζησαν κάποιες οδυνηρές εμπειρίες με την νοσηλεία των παιδιών τους στην Εντατική και Παιδίατροι προβληματισμένοι στην άσκηση της Εντατικής Θεραπείας παιδιών. (www.pnoe.gr)

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το έργο του απευθύνεται σε παιδιά απόρων ηλικίας μέχρι 18 ετών και ιδίως σε μονογονεϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας καθώς και σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Βασικός σκοπός του Σωματείου είναι να συμβάλει με κάθε ομαλή εξέλιξη της οικογένειας καθώς και στην ομαλή ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών. (www.filoitoupediou.gr)

• Οργανισμός Προστασίας Μητέρας και Παιδιού Μ.Κ.Ο. «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και είναι μία οργάνωση που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες εξαθλίωσης και υποσιτισμού, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς. (www.kivotostoukosmou.org/kivotos/)

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ «Η ΑΓΚΑΛΙΑ»

Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998. Παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες και συμπαραστέκεται με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό στις γυναίκες εκείνες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι, κυρίως εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη. Γενικώς στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία. (www.unborn.gr)

• Εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια, μια απώλεια ή το θάνατο. Ιδρύθηκε το 1995 από εννέα έμπειρους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της υγείας και της παιδείας, οι οποίοι λειτουργούν διεπιστημονικά και προσφέρουν εθελοντικό έργο για την υλοποίηση των σκοπών της. (www.merimna.org.gr)

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»

Ιδρύθηκε το 1978 και είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται αποκλειστικά από γονείς νοητικά υστερούντων ατόμων. Από το 1984 λειτουργεί ως Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία και παρέχει ποικίλες υπηρεσίες σε άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση. (www.ergastiri.org)

• ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Είναι Μ.Κ.Ο. και ιδρύθηκε το 1983 από ένα πυρήνα 38 οικογενειών νοητικά υστερούντων ατόμων. Σήμερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" μετέχουν 52 οικογένειες για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπόμενων ατόμων. Η άδεια λειτουργίας προσδιορίζει το οίκημα σαν στέγη για 52 ΑΜΕΑ, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) χαμηλότερο του 30%. (www.ag-anargyroi.gr)

• Πανελλήνια Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΕΛΕΔΩΝΗ»

Είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και ιδρύθηκε το 1997. Αποτελεί Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση. Έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Να φέρει κοντά και να εκπροσωπήσει τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες αποκλειστικά σε άτομα με νοητική υστέρηση. (www.meledoni.gr)
Εκτός από τη χρηματική ενίσχυση των παραπάνω σωματείων, θα δωριστούν:

• Στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, πάνες και γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας για τα εγκαταλελειμμένα νεογνά καθώς και για νεογνά απόρων οικογενειών και στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «ΈΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», (2) οξύμετρα για τις θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Προώρων.

• Παιχνίδια για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα εξωτερικά ιατρεία της ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγίας Σοφίας, στα εξωτερικά ιατρεία της ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊας Κυριακού καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.