A- A+
FBBank: Ολοκληρώθηκε αύξηση κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ
Αύξηση κεφαλαίου ύψους 40 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε με επιτυχία η FBBank, θωρακίζοντας τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η αύξηση αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα και την FBBank λόγω της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας που πραγματοποιείται και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη επιτυχημένη ενέργεια για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Πλέον, ο κύριος δείκτης βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της Τράπεζας (Core Tier I) διαμορφώνεται στα επίπεδα του 11,3% κατατάσσοντας την FBBank στην κατηγορία των ελληνικών τραπεζών με δείκτη άνω του 10%.

Η αύξηση προγραμματισθείσα από τις 29 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών που προέρχονται από το χώρο της Ναυτιλίας, του Τουρισμού και του Εμπορίου.

Η διοίκηση της FBBank στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά όλους τους νέους μετόχους της για την εμπιστοσύνη που εμπράκτως επέδειξαν προς την τράπεζα και ιδιαίτερα τον Όμιλο Ρέστη, ο οποίος αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του στην τράπεζα και τις προοπτικές της, έχοντας επενδύσει αθροιστικά 70 εκατ. ευρώ περίπου, τα τελευταία δύο χρόνια.