A- A+
Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις της T Bank στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Ομαλά κύλισε η Δευτέρα στα υποκαταστήματα της T Bank, πρώτη ημέρα λειτουργίας της υπό τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις και το σύνολο των εργασιών της.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε το περασμένο Σάββατο την απόφαση να προχωρήσει σε διαγωνισμό – εξπρές για τη μεταφορά του υγιούς ενεργητικού της σε άλλη τράπεζα, προκειμένου να διασωθούν οι καταθέσεις της.

Μετά από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που ήταν ήδη μέτοχός της κατά 33%, εξέφρασε το ενδιαφέρον για την αναδοχή της.

Η διαφορά του μεταφερόμενου ενεργητικού και παθητικού, λόγω των επισφαλών στοιχείων που βρίσκονταν στον ισολογισμό της T Bank, που ξεπέρασε τα 700 εκατ. ευρώ, καλύφθηκε από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).

Ασφαλείς οι καταθέσεις

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, όλες οι καταθέσεις της T Bank είναι πλέον ασφαλείς, καθώς μεταφέρθηκαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο διατηρεί τους ελάχιστους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τελευταίο, το σύνολο των καταστημάτων του δικτύου της Τ Βank εντάσσεται στο δίκτυο των καταστημάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και θα λειτουργεί κανονικά από τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011, με το σύνολο του υφιστάμενου προσωπικού του, υπό τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς οι αποκτηθείσες εργασίες της T Bank είναι συμπληρωματικές αυτών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και συνεπώς ενισχύουν περαιτέρω τη στρατηγική ανάπτυξής του» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.