A- A+
Πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα από την τακτοποίηση αυθαιρέτων – Μειώστε το πρόστιμο κατά 20%
Τουλάχιστον 162.500 δηλώσεις έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης αυθαιρέτων, εκ των οποίων πάνω από 130.000 έχουν καταχωρηθεί με πλήρη στοιχεία. Μείωση προστίμου μέσω δανείου.

Το υπουργείο αναμένει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ από αυτές τις δηλώσεις, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 78 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα έχει επιταχυνθεί σημαντικά, φτάνοντας περίπου τις 7.000 αιτήσεις τη μέρα, ενώ με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών θα επιτευχθεί ο στόχος εισπράξεων που έχει προϋπολογιστεί.

Μείωση προστίμου με δάνειο

Το ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας της ρύθμισης μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2011.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν την έκπτωση που προσφέρει το δημόσιο σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του προστίμου, η οποία ανέρχεται σε 20%, μέσω δανείων που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες.

Με τον τρόπο αυτό, οι ιδιοκτήτες ακινήτων όχι μόνο κερδίζουν την έκπτωση επί του προστίμου και ταυτόχρονα να το πληρώσουν σε δόσεις.

Με τα ίδια δάνεια μπορεί να χρηματοδοτηθεί και το πρόστιμο τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση μειώνεται κατά 10%, αφού μέσω της τράπεζας καταβάλλεται εφάπαξ στο δημόσιο.

Μπορείτε να συγκρίνετε τα δάνεια της κατηγορίας, με το εργαλείο αναζήτησης του Moneyonline.gr.