A- A+
Αμοιβαία κεφάλαια Fund of Funds από την Τράπεζα Κύπρου
Τη διάθεση δύο νέων αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν το ενεργητικό τους σε άλλα αμοιβαία κεφάλαια, εκίνησε η Τράπεζα Κύπρου.

Πρόκειται για τα αμοιβαία κεφάλαια της Κύπρου Asset Management ΑΕΔΑΚ, του «Κύπρου Fund of Funds Μετοχικό» και του «Κύπρου Fund of Funds Μικτό», που ανήκουν στην κατηγορία Fund of Funds.

Τα νέα αμοιβαία κεφάλαια απευθύνονται σε επενδυτές με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα επένδυσης, που θα επιθυμούσαν την πιθανότητα ικανοποιητικών αποδόσεων, λαμβάνοντας παράλληλα το ρίσκο που τους αναλογεί. Το ελάχιστο οσό επένδυσης ορίζεται στα 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι τα δύο νέα αυτά αμοιβαία κεφάλαια στοχεύουν στην επίετευξη της βέλτιστης απόδοσης, μέσω των επενδύσεων που διενεργούν κυρίως σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων οργανισμών συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (ΟΣΕΚΑ). Με αυτόν τον τρόπο καλύπτουν την ελληνική αλλά και τις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές. Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, βασικά τους πλεονεκτήματα είναι ότι:

- Επενδύουν σε επιλεγμένα Αμοιβαία Κεφάλαια, που τα διαχειρίζονται αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι διεθνείς οίκοι, απολαμβάνοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις διαχρονικές αποδόσεις τους.

- Επιτυγχάνουν υψηλή διαφοροποίηση και διασπορά του χαρτοφυλακίου, καθώς έχουν την δυνατότητα επένδυσης σε διαφορετικούς τομείς της Οικονομίας, σε διάφορες Γεωγραφικές Περιοχές και σε ξεχωριστά στυλ Διαχείρισης και εύκολη / γρήγορη πρόσβαση σε αυτούς.

- Παρέχουν τη δυνατότητα απόλυτης ευελιξίας και ενημέρωσης, καθώς αποτιμώνται καθημερινά και δίνουν τη δυνατότητα ρευστοποίησης κάθε εργάσιμη ημέρα.