A- A+
Δάνεια για επιχειρήσεις έως 100.000 ευρώ με επιδοτούμενα επιτόκια κάτω του 4%
Επιχειρηματικά δάνεια ύψους έως 100.000 ευρώ με επιδοτούμενο επιτόκιο ακόμη και κάτω από το 4%, διατίθενται στην ελληνική αγορά από τις τράπεζες, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Πρόκειται για δράσεις που υλοποιούνται με τη στήριξη από το συγχρηματοδοτικό μηχανισμό JEREMIE, ακρωνύμιο της πρωτοβουλίας Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises - Κοινοί Ευρωπαϊκοί Πόροι για τις Μικρομεσαίες και τις Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Σκοπός του είναι η προώθηση νέων χρηματοδοτικών μορφών στηρίξεως και τονώσεως της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέσω της από κοινού και ισομερώς χρηματοδοτήσεώς τους από τις τράπεζες που συμμετέχουν στα προγράμματα και το ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Αναπτύξεως.

Τρία προγράμματα δανειοδότησης

Αναλυτικότερα, αυτήν την περίοδο διατίθενται προς τις επιχειρήσεις τα ακόλουθα τρία συγχρηματοδοτικά Προγράμματα JEREMIE:

1. Νέα Επιχειρηματικότητα (Funded Risk Sharing):

Αφορά στη χορήγηση δανείων έως 100.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών (αγορά, επισκευή επαγγελματικής στέγης, απόκτηση μηχανολογικού / επαγγελματικού εξοπλισμού κ.λπ.) και αναπτυξιακών σχεδίων (αγορά πρώτων υλών, αγαθών, υπηρεσιών κ.λπ.) με διάρκεια αποπληρωμής έως 6 έτη .

Τα δάνεια παρέχονται με εξαιρετικά χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο έως 3,95%, δεδομένου ότι το μέρος του δανείου που συνιστά τη συμμετοχή του ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Αναπτύξεως, παρέχεται με μηδενικό επιτόκιο.

2. Μικροδάνεια (Microfinance): (Δείτε αναλυτικές πληροφορίες)

Διατίθεται αποκλειστικά από την Alpha Bank και αφορά στη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας, για την κάλυψη των επενδυτικών και αναπτυξιακών σχεδίων τους.

Η διάρκεια αποπληρωμής ανέρχεται σε 5 έτη και παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο λόγω της συγχρηματοδοτήσεως από το ΕΣΠΑ –Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Αναπτύξεως.

3. Ψηφιακή Στρατηγική (Information & Communication Technology (ICT)):

Αφορά στη χορήγηση δανείων έως 500.000 ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις στους τομείς Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αλλά και στις επιχειρήσεις του τομέα Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα επενδύσουν στην ανάπτυξη και καινοτομία.

Η διάρκεια αποπληρωμής ανέρχεται σε 10 έτη και παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο λόγω συγχρηματοδοτήσεως JEREMIE.

Μέσω των ανωτέρω Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων JEREMIE, διευκολύνεται η πρόσβαση των Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανάπτυξή τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές.