A- A+
Τέλος στη ρύθμιση των ημιυπαίθριων – Έως τις 30/12 οι αιτήσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων
Το ποσό των 733 εκατ. ευρώ απέφερε η διαδικασία τακτοποίησης ημιυπαίθριων χώρων στα κρατικά ταμεία, καθώς έληξε στις 30/11 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Ως το τέλος του έτους οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους εντάχθηκαν περίπου 689.000 αιτήσεις, ενώ από τα συνολικά έσοδα περί τα 106 εκατ. ευρώ είναι από το 2010.

Χρηματοδοτήστε τα πρόστιμα με τραπεζικά δάνεια
Παράλληλα επισημαίνεται ότι με τα αποτελέσματα αυτά επιτυγχάνεται πλήρως ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί για την συγκεκριμένη ρύθμιση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής πολιτικής.

Τα έσοδα της ρύθμισης προβλέπεται ότι θα αξιοποιηθούν μέσω του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και τη χρηματοδότηση αντισταθμιστικών ενεργειών για την ανάπλαση και αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, με τη σχετική προθεσμία να λήγει στο τέλος του χρόνου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, με την καταβολή της πρώτης δόσης τού προστίμου για την τακτοποίηση τού αυθαιρέτου, μπορεί να γίνει η σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ.

Για τη σύνδεση υποβάλλεται στη ΔΕΗ βεβαίωση που εκδίδει το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), με την οποία πιστοποιείται η καταβολή της πρώτης δόσης και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας.