A- A+
Νέα προγράμματα για 310.000 εργαζομένους και ανέργους από τον ΟΑΕΔ
Την έναρξη 27 νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που αφορούν 310 χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Τα νέα προγράμματα, τα οποία θα ενεργοποιηθούν σταδιακά έως και το τέλος του α΄ τριμήνου του 2012, θα στοχεύουν στα εξής:

1) Διατήρηση θέσεων εργασίας

2) Πρόσληψη ανέργων

3) Κατάρτιση εργαζομένων

Το πρώτο πρόγραμμα

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης, το πρώτο πρόγραμμα τίθεται σε εφαρμογή τη Δευτέρα 28/11 και αφορά την κοινοφελή εργασία.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά 57.000 θέσεις εργασίας με 5μηνη απασχόληση και θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση σε Ανατολική Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, ενώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν ενταχθεί σε αυτό όλες οι περιφέρειες.

Το υπουργείο έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ, ενώ συγκροτήθηκε και επιτροπή από ανώτατους δικαστικούς με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα αναλάβει την τήρηση όλων των κανόνων, την επιλογή και την επίβλεψη των εμπλεκομένων φορέων.

Οι κατασχέσεις ακινήτων

Ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση θα παρατείνει την αναστολή των κατασχέσεων της α΄ κατοικίας για χρέη έως και 200.000 ευρώ.

Έτσι, αναμένεται παράταση του μέτρου για ακόμη ένα εξάμηνο, προκείμενου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην εξόφληση στεγαστικών δανείων από το ταμείο παρακαταθηκών και τον ΟΕΚ.

Για το θέμα αυτό, το υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.