A- A+
Έρχεται μεγάλη μείωση στο νυχτερινό ρεύμα από τη ΔΕΗ - Πώς το ενεργοποιείτε
Μειώσεις, που κατά ορισμένες πληροφορίες μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 65%, θα εφαρμόσει το επόμενο διάστημα η διοίκηση της ΔΕΗ στο νυχτερινό τιμολόγιο.

Πρόκειται για μία κίνηση που στόχο έχει να ανακόψει τις απώλειες πελατών προς τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω των ανταγωνιστικότερων χρεώσεων που προσφέρουν.

Πώς ενεργοποιείται

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, απαιτείται:

1. Να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:

· Υποβάλετε σχετική αίτηση.
· Καταβάλετε 34 ευρώ πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

2. Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημα της ΔΕΗ, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας.

Πόσο κοστίζει

Το ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας χρεώνεται σήμερα έως και 30% περίπου φθηνότερα. Ωστόσο, η μείωση αυτή θα μεγαλώσει μετά τη νέα περικοπή που ετοιμάζεται να κάνει στο σχετικό κόστος η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, το ισχύον τιμολόγιο διαμορφώνεται ως εξής:

Το ωράριο

Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου καθορίζεται από το ΔΕΔΔΗΕ.

Υπάρχουν δύο τύπου ωραρίου.

Τμηματικό ωράριο

Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου

• 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
• 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο

Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου

· 23:00-07:00

Για να ενημερωθείτε σχετικά με το αν έχετε ενταχθεί στο συνεχές ή στο τμηματικό ωράριο μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, που ανήκει το ακίνητο.

Πότε συμφέρει

Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει:

  • Όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης)
  • Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική σας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο
  • Όταν η 4μηνιαία σας κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh

Επωφελείστε επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας.

Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύκτας θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές.