A- A+
Επιτόκια έως και 7,50% στις προθεσμιακές καταθέσεις – Προσφορές λόγω έλλειψης ρευστότητας
Τα δίνουν όλα στους καταθέτες οι τράπεζες για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη για τη λειτουργία τους ρευστότητα. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησαν σε νέες αυξήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών λογαριασμών.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Οι νέες προσφορές αφορούν είτε σε προϊόντα με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης ή σε προγράμματα με αυξανόμενο επιτόκιο για κάθε μήνα που ο καταθέτης επιλέξει να διατηρήσει τα χρήματά του στην τράπεζα.

Παράλληλα, προσφέρουν ελευθερία στις κινήσεις των κεφαλαίων, δίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τη δυνατότητα ανάληψης των κεφαλαίων οποτεδήποτε χωρίς καμία ποινή. Σαν να πρόκειται δηλαδή για λογαριασμό Ταμιευτηρίου!

Τα νέα επιτόκια

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες το Moneyonline.gr κατέγραψε τα εξής:

- Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει 6μηνη και 15μηνη προθεσμιακή κατάθεση κλιμακούμενων έως και το 7,50% επιτόκιων, με μέση απόδοση 5,08% και 5,19% αντίστοιχα, δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να κάνει ανάληψη των κεφαλαίων του όποτε θέλει, ακόμη και στη μέση του μήνα.

- Η Marfin Egnatia Bank προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων σε όλους τους προθεσμιακούς λογαριασμούς, προσφέροντας επιτόκια που φτάνουν σε συγκεκριμένες περιόδους εκτοκισμού έως και 5,60%.

- Η FBBank λάνσαρε τον προθεσμιακό λογαριασμό «MEGA PROFIT» με επιτόκιο που κλιμακώνεται έως και το 7%, προσφέροντας στο εξάμηνο μέση απόδοση 6,50%.

- Η Emporiki Bank ξεκίνησε τη διάθεση του προϊόντος «Emporiki Κάθε Μήνα», που προσφέρει για ποσά άνω των 50.000 ευρώ απόδοση 5,25% στο δωδεκάμηνο.

Τα στοιχεία της ΤτΕ

Χαρακτηριστικά της πορείας των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία αποτυπώνουν την προσπάθεια των τραπεζών να «μαζέψουν» κεφάλαια, προσφέροντας υψηλότερα επιτόκια.

Το περασμένο Σεπτέμβριο, η μέση απόδοση των νέων προθεσμιακών καταθέσεων κατέγραψε άνοδο για δέκατο συνεχή μήνα, διαμορφούμενη στο 4,37% από μόλις 2,08% πριν από ακριβώς δύο χρόνια, πριν δηλαδή το ξέσπασμα της κρίσης χρέους.

Τα επιτόκια που θα ανακοινωθούν για τον Οκτώβριο τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να είναι ακόμη πιο υψηλά, καθώς θα περάσουν οι τελευταίες αυξήσεις στη βάση δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος.