A- A+
Στεγαστικά δάνεια: Με προνομιακά κυμαινόμενα επιτόκια απαντά η Τρ. Πειραιώς στον ανταγωνισμό
Έμφαση στα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου δίνει η Τράπεζα Πειραιώς, προχωρώντας σε περικοπές των spreads, ως απάντηση στον ανταγωνισμό.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα Eurobank και Alpha Bank προχώρησαν στη δημιουργία νέων προϊόντων με προνομιακά σταθερά επιτόκια που ξεκινούν από το 2,60%.

Η απάντηση της Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να μειώσει όχι τα σταθερά επιτόκια, αλλά τα περιθώρια κέρδους της (spread) που επιβαρύνουν τα κυμαινόμενα επιτόκια.

Επί της ουσίας η τράπεζα λέει στους δανειολήπτες: «Ελάτε να πάρετε δάνειο με χαμηλότερο κυμαινόμενο επιτόκιο τώρα που η νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη είναι χαλαρή και θα παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό, στα νέα στεγαστικά δάνεια προσφέρει κυμαινόμενο επιτόκιο ίσο με το Euribor 1 μηνός, πλέον ενός περιθωρίου που κυμαίνεται από 2,65% έως 4,60%.

Προσωποποιημένη τιμολόγηση

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου.

Με βάση την νέα πολιτική, ο κάθε πελάτης θα απολαμβάνει εξατομικευμένο επιτόκιο, σύμφωνα με το προσωπικό του πιστωτικό και οικονομικό προφίλ, καθώς και ειδικότερων παραμέτρων του δανείου που αιτείται.

Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε πελάτης λαμβάνει το καλύτερο δυνατό επιτόκιο, ως αποτέλεσμα της πλέον σύγχρονης και αποτελεσματικής διαδικασίας τιμολόγησης.

Τα σταθερά επιτόκια

Από την άλλη πλευρά, στα προγράμματα σταθερού επιτοκίου δεν υπάρχουν αλλαγές.

Στην προκειμένη περίπτωση το ύψος του επιτοκίου ανέρχεται σε:

  • από 5,30% Σταθερό 2 ετών
  • από 5,50% Σταθερό 3 ετών
  • από 6,00% Σταθερό 5 ετών

Διάρκεια και περίοδος χάριτος

Η μέγιστη διάρκεια του δανείου για αγορά ακινήτου ανέρχεται σε 30 έτη και για επισκευή σε 20 έτη.

Το ποσοστό χρηματοδότησης διαμορφώνεται στο 80% της εκτιμώμενης αξίας του προσημειωμένου ακινήτου.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης περιόδου χάριτος από 6 μέχρι 18 μήνες, για δάνειο με σκοπό την ανέγερση, ολοκλήρωση ή αγορά υπό ανέγερση ακινήτου.