A- A+
ΥΠΟΙΚ: Συμψηφισμός των λαθών στη δεύτερη δόση του τέλους ακινήτων
Με την καταβολή της δεύτερης δόσης του τέλους ακινήτων θα συμψηφιστούν τα λάθη που περιλαμβάνονται στους πρώτους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ. Περισσότερες δόσεις για την εισφορά του 2012.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΕΗ και εκπροσώπων της ΚΕΔΚΕ.

Επιπλέον συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, βάση της οποίας απαγορεύεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριό που έλαβε λανθασμένες χρεώσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου «να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες» σε σχέση με τη δυνατότητά τους να μην πληρώσουν το «χαράτσι» των ακινήτων.

Περισσότερες δόσεις για το 2012

Η ΔΕΗ θα στείλει στους δήμους μηχανογραφικά στοιχεία για τις τιμές ζώνης ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Επιπλέον, από το υπουργείο Οικονομικών ζητήθηκε από την ΔΕΗ το τέλος του 2012 να κατανεμηθεί σε περισσότερες των δύο δόσεων με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της επιχείρησης ενώ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και τα ΚΕΠ για να ενημερωθούν.

Πιο αναλυτικά στη σύσκεψη μετείχαν οι γενικοί γραμματείς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, καθώς και αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.

Το περιεχόμενο στη σύσκεψης

Τα ειδικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη ήταν τα εξής:

Διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης

* Εξετάζονται διευκολύνσεις για την πληρωμή του τέλους ακινήτου – Δικαστής δικαίωσε πολίτη

* Επτά στους δέκα πολίτες έχουν ήδη πληρώσει το τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ