A- A+
Ξεκίνησαν οι επιστροφές φόρου με συμψηφισμούς μη ρυθμισμένων οφειλών
Τη διαδικασία επιστροφής φόρου για όσους δεν την έλαβαν ακόμη, με συμψηφισμούς μη ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία, ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για αυτόματη διαδικασία, που ολοκληρώνεται χωρίς παρέμβαση του φορολογούμενου, ο οποίος θα δει το αποτέλεσμά της στο λογαριασμό του στο Taxis.

Με τον τρόπο αυτό θα τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες όσων δικαιούνται επιστροφή φόρου, αλλά έχουν να πληρώσουν άλλους φόρους μεγαλύτερης αξίας το επόμενο διάστημα, πχ. τον ΕΝΦΙΑ.

Έτσι, πχ. κάποιος που δικαιούται επιστροφή 300 ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ διαμορφώνεται στα 500 ευρώ, θα δει τον τελευταίο να μειώνεται στα 200 ευρώ.

Ενημέρωση με e-mails

Για το λόγο αυτό, προτού πληρώσετε τον οποιοδήποτε φόρο και εφόσον περιμένετε επιστροφή, καλό θα ήταν να ελέγξετε το λογαριασμό στο Taxis, καθώς το τελικό ποσό μπορεί να είναι μειωμένο.

Η σχετική ενημέρωση των φορολογούμενων γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα πρώτα μηνύματα να έχουν ήδη σταλεί από την ΑΑΔΕ, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Το σχετικό μήνυμα που αποστέλλει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους - οφειλέτες αναφέρει τα εξής:

«ΘΕΜΑ: Αυτόματος Συμψηφισμός Χρέους

Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015- 2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας.

Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Eκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet».