A- A+
Πέρασαν και στα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου οι μειώσεις των προθεσμιακών επιτοκίων
Με μειωμένες αποδόσεις διατίθενται από αυτήν την εβδομάδα τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, ακολουθώντας τις τάσεις των προθεσμιακών καταθέσεων.

Το προηγούμενο 10ήμερο οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προχώρησαν σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων τους στους λογαριασμούς προθεσμίας, τα οποία πλέον κινούνται μεταξύ 0,11% και 0,35% ανάλογα με το προϊόν και την τράπεζα.

Ο νέες εκδόσεις

Οι περικοπές αυτές δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν ανεπηρέαστα και τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων εγγυημένου κεφαλαίου.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ρίσκο για το αρχικό κεφάλαιο, ενώ ο καταθέτης / επενδυτής έχει εξασφαλισμένη μία ελάχιστη απόδοση.

Ωστόσο, προσδοκά σε αύξησή της έως και σε τετραπλάσια επίπεδα σε σχέση με μία προθεσμιακή, εφόσον συγκεκριμένοι χρηματοοικονομικοί δείκτες κινηθούν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Τα επιτόκια σε Alpha Bank - Πειραιώς

Ενδεικτικά των πτωτικών τάσεων στις αποδόσεις των συγκεκριμένων προϊόντων, είναι τα νέα προγράμματα που διαθέτουν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Συγκεκριμένα:

* Η Alpha Bank προσφέρει ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 0,20% και έξτρα επιτόκιο 0,45% εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου ενισχυθεί ή υποχωρήσει, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο επενδυτής, κατά τουλάχιστον 0,03.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ και η διάρκειά της οι 4 μήνες.

* Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ελάχιστη εγγυημένη απόδοση μόλις 0,05%, αλλά αυξημένο έξτρα επιτόκιο 1,50% αν επαληθευτεί η συνθήκη σε σχέση με το ευρώ - δολάριο, το οποίο ανέρχεται σε 1,50%.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ και η διάρκειά της οι 3 μήνες.

* Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ελάχιστη εγγυημένη απόδοση μόλις 0,20%, αλλά αυξημένο έξτρα επιτόκιο 1,80% αν κατά τη διάρκεια του προϊόντος το ευρώ - δολάριο, παραμείνει εντός του εύρους -2,50% - +2,50%.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο δεν πρέπει σε καμία ημέρα να ξεπεραστούν τα δύο όρια και δεν γίνεται σύγκριση μόνο μεταξύ αρχικής και τελικής ισοτιμίας.

Άρα η συνθήκη είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ και η διάρκειά της οι 2 μήνες.