A- A+
Από 2,70% τα σταθερά επιτόκια της Eurobank για έως 30 έτη στα στεγαστικά
Εντυπωσιακά χαμηλά σταθερά επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια προσφέρει πλέον η Eurobank, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να «κλειδώσουν» μία χαμηλή μηνιαία δόση για πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σταθερά επιτόκια ξεκινούν από το 2,70% για 3 χρόνια και φτάνουν έως και το 3,90% κλειδωμένα για 30 χρόνια, για όλη δηλαδή τη διάρκεια του δανείου.

Γιατί είναι ελκυστικά

Πρόκειται για πολύ καλή προσφορά, με δεδομένο πως σήμερα τα νέα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου κινούνται στην περιοχή του 3%.

Ως εκ τούτου, με την επιλογή ενός τόσο χαμηλού σταθερού επιτοκίου, ο δανειολήπτης εξασφαλίζει σταθερότητα στις δόσεις του για μία περίοδο που μπορεί να φτάνει έως και τα 30 έτη.

Πρόκειται για πολύ σημαντική πτυχή του κόστους δανεισμού, καθώς σε μία τόσο μεγάλη περίοδο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα κινηθούν τα επιτόκια στην ευρωζώνη.

Μπορεί σήμερα τα ευρωπαϊκά επιτόκια να βρίσκονται σε αρνητικά επίπεδα, ωστόσο μπορεί σε 5 ή 10 χρόνια να κινηθούν ανοδικά.

Αναλυτικότερα, τα νέα σταθερά επιτόκια διαμορφώνονται στα ακόλουθα επίπεδα:

  • Σταθερό για 3 έτη: 2,70%
  • Σταθερό για 5 έτη: 2,90%
  • Σταθερό για 10 έτη: 3,10%
  • Σταθερό για 15 έτη: 3,30%
  • Σταθερό για 20 έτη: 3,50%
  • Σταθερό για 25 έτη: 3,70%
  • Σταθερό για 30 έτη: 3,90%

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Αναλυτικότερα, τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων στεγαστικών δανείων της τράπεζας είναι τα εξής:

- Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής κατά τη διάρκεια του σταθερού επιτοκίου

- Διάρκεια δανείου έως 30 έτη.

- Χρηματοδότηση έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Για τα νέα ζευγάρια (έως 40 ετών) η Τράπεζα προσφέρει όλα τα παραπάνω προγράμματα για απόκτηση ακινήτου (αγορά/κατασκευή), με σημαντικά μειωμένη δόση για τους πρώτους 6 μήνες μέσω καταβολής μόνο τόκων.

Τέλος, τα παραπάνω προγράμματα ισχύουν και για δάνεια για επισκευή ακινήτου.

Σημειώνεται ότι πέρα από τους ελκυστικούς όρους του δανείου, οι πελάτες δύνανται να επωφεληθούν από τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος τους κατά το 40% της δαπάνης επισκευής.