A- A+
PayPal: Υπηρεσία «Κοινά Ταμεία» για φίλους και συγγενείς
Tην υπηρεσία «Κοινά Ταμεία» (Money Pools) στην Ελλάδα λάνσαρε η PayPal, προσφέροντας ένα δωρεάν εύκολο τρόπο για διαχείρισης για τις από κοινού δαπάνες με φίλους και συγγενείς.

Τα Money Pools είναι μια νέα υπηρεσία χωρίς χρέωση που παρέχει τη δυνατότητα συλλογής χρηματικών ποσών για έξοδα που μοιραζόμαστε με φίλους και συγγενείς. εντός ενός και μόνο λογαριασμού PayPal, καθώς και την άμεση χρήση και συνεχή παρακολούθηση της πορείας των συνεισφορών.

Πώς βοηθούν στις διακοπές

Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες της PayPal είναι τώρα σε θέση να συλλέγουν χρήματα για την εξόφληση από κοινού εξόδων, όπως οι διακοπές, η πληρωμή ενός ομαδικού δώρου ή μια ειδική εκδήλωση, με τη δημιουργία μίας «δεξαμενής» και την κοινοποίηση του εν λόγω συνδέσμου σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Τα κοινά ταμεία προσφέρουν σε εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι κάνουν ήδη χρήση των P2P πληρωμών της PayPal, έναν ακόμα πιο εξατομικευμένο και οργανωμένο τρόπο να διαχειρίζονται δαπάνες που μοιράζονται με τρίτους.

Παράλληλα τους απαλλάσσει από το άγχος να πληρώσουν προκαταβολικά το ποσό που τους αντιστοιχεί ή να ζήσουν την άχαρη διαδικασία διαρκούς υπενθύμισης για να τους εξοφλήσουν οι φίλοι τους.

Πότε είναι αναγκαία η υπηρεσία

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Censuswide για λογαριασμό της PayPal έδειξε ότι στην Ελλάδα οι πλέον συχνοί λόγοι για τους οποίους προκύπτει η ανάγκη οικονομικής συνεισφοράς για ομαδικές αγορές αφορά, μεταξύ άλλων:

  • Διαφόρων ειδών δώρα (για γενέθλια, γάμους ή για συναδέλφους)
  • Λογαριασμούς σε εστιατόρια ή για φαγητό takeaway
  • Εξόφληση λογαριασμών οικιακών δαπανών.

Εκτός αυτού, στη χώρα μας οι βασικοί λόγοι που δυσχεραίνουν εκείνους που δεν εξοφλούν εγκαίρως τους δανειστές τους είναι η δυσκολία προσωπικής συνάντησης λόγω μεγάλης απόστασης, η προσωρινή έλλειψη μετρητών, αλλά και η αδυναμία εύκολης πρόσβασης σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).

Η νέα υπηρεσία των κοινών ταμείων αποτελεί το ιδανικό εργαλείο διαχείρισης των δαπανών για τις από κοινού δραστηριότητες με φίλους και συγγενείς, καθιστώντας πιο εύκολη και βολική την αποπληρωμή, ώστε κανένα από τα μέλη της ομάδας να μην την αμελήσει.

Ακόμα και όσοι τυχόν δεν διαθέτουν λογαριασμό PayPal είναι εξίσου σε θέση να συνεισφέρουν στο ταμείο, χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή τη χρεωστική τους κάρτα.

Τα απλά βήματα για να κάνετε χρήση της υπηρεσίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Μέσω ενός λογαριασμού PayPal, διαθέσιμου είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ή της εφαρμογής, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στην ειδική ενότητα των κοινών ταμείων και να πατήσετε το κουμπί "Create pool".

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ: Οι χρήστες μπορούν κάλλιστα να εξατομικεύσουν τη σελίδα των κοινών ταμείων, φέρνοντάς την στα δικά τους μέτρα, συμπληρώνοντας διάφορες σημαντικές λεπτομέρειες, όπως η περιγραφή του στόχου του ταμείου, το απαιτούμενο συνολικό ποσό και η προθεσμία για την υποβολή της χρηματικής συνεισφοράς.

Εξάλλου, είναι διαθέσιμες και άλλες δυνατότητες για μια πιο ‘προσωπική πινελιά’ ή σε σχέση με τις ρυθμίσεις απορρήτου - για παράδειγμα, η προσθήκη φωτογραφίας εξωφύλλου του συνδέσμου, καθώς και η επιλογή ενεργοποίησης -δημόσιας ή μη- εμφάνισης της λίστας ονομάτων της ομάδας και των αντίστοιχων συνεισφορών στο ιστορικό δραστηριότητας του ταμείου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Αυτόματα δημιουργείται μια ειδική σελίδα-σύνδεσμος, την οποία οι χρήστες μπορούν εν συνεχεία να κοινοποιήσουν σε συγγενείς και φίλους μέσω γραπτών μηνυμάτων, email και κοινωνικών δικτύων (Facebook ή Twitter), προκειμένου να ξεκινήσει η συλλογή χρηματικών ποσών, με σύστημα κρυπτογράφησης που διατηρεί ασφαλή τα οικονομικά στοιχεία τους.

Σε περίπτωση που ένα φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο δεν διαθέτει ήδη έναν λογαριασμό PayPal για να στείλει το δικό του μερίδιο, μπορεί να ανοίξει εύκολα έναν χωρίς χρέωση, ή αλλιώς να συνεισφέρει ως guest με χρήση της πιστωτικής κάρτας του.

ΧΡΗΣΗ: Όλες οι χρηματικές συνεισφορές καταγράφονται στο ιστορικό της δραστηριότητας του κοινού ταμείου και μεταφέρονται απευθείας στον λογαριασμό PayPal του διοργανωτή, για χρήση ανά πάσα στιγμή.