A- A+
Προσοχή! Νέα απάτη μέσω τηλεφωνικής κλήσης με στόχο τα στοιχεία e-banking
Σε εξέλιξη βρίσκεται κακόβουλη ενέργεια με σκοπό την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης και λοιπών προσωπικών στοιχείων από χρήστες τραπεζικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Οι επιτήδειοι παριστάνουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους με στόχο να αποσπάσουν τα στοιχεία εισόδου στο e-banking σας, αλλά και άλλα προσωπικά σας αρχεία.

Το κόλπο

Συγκεκριμένα, ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος εταιρίας πληροφορικής, με πρόσχημα την εκκαθάριση της συσκευής σας από κακόβουλο λογισμικό, επιχειρεί να σας εξαπατήσει.

Για το λόγο αυτό σας ζητά να επιτρέψετε την εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet σας.

Έτσι, αποκτά πρόσβαση στη συσκευή σας και μπορεί να υποκλέψει προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζικών σας στοιχείων.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αρνηθείτε οποιαδήποτε ενέργεια, εφόσον δεν είστε απολύτως βέβαιοι για την ταυτότητα του καλούντος.

Εάν έχετε ήδη δεχθεί ανάλογο τηλεφώνημα ή για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζάς σας.