A- A+
Τα δύο προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου που διατίθενται έως 28/6 - Αποδόσεις ως 2,05%
Στη διάθεση των επενδυτών θα βρίσκονται αυτήν την εβδομάδα δύο προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου που δίνουν τη δυνατότητα ετησιοποιημένων αποδόσεων έως 2,05%.

Με τα συγκεκριμένα προϊόντα ο επενδυτής έχει διασφαλισμένο το αρχικό κεφάλαιο της τοποθέτησής του, λαμβάνει μία σίγουρη ελάχιστη απόδοση και εάν η πρόβλεψή του για τη συνδεδεμένη αξία είναι σωστή το επιτόκιό του αυξάνεται σημαντικά.

Πρόκειται για προγράμματα ανταγωνιστικά των προθεσμιακών καταθέσεων, με δεδομένη την εξασφάλιση στο αρχικό κεφάλαιο και την επίτευξη υπό συνθήκες τουλάχιστον υπερδιπλάσιας απόδοσης.

Αυτήν την εβδομάδα Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέτουν δύο προϊόντα που ποντάρουν στη μεταβολή της τιμής του πετρελαίου, τύπου Brent και της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου.

Και τα δύο προγράμματα θα είναι διαθέσιμα από τα καταστήματα των τραπεζών έως και την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Τα νέα προγράμματα

Αναλυτικότερα, τα χαρακτηριστικά των δύο προγραμμάτων είναι τα εξής:

  • Alpha Bank - Extra Profit

Η νέα έκδοση Extra Profit Brent Oil Μηνών είναι συνδεδεμένη με την πορεία της τιμής του πετρελαίου τύπου Brent.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ, ενώ η τράπεζα προσφέρει σίγουρο ετησιοποιημένο επιτόκιο 0,20% στη λήξη του τριμήνου ζωής του προϊόντος.

Ωστόσο, η απόδοση αυξάνεται κατά 0,80% στο 1%, εάν στη λήξη του 3μήνου, η τιμή του πετρελαίου:

- Έχει μειωθεί περισσότερο από 5%

- Έχει αυξηθεί περισσότερο από 5%

Την επιλογή κάνει ο επενδυτής.

  • Τράπεζα Πειραιώς - Δυναμικές Αποδόσεις

Η νέα έκδοση «EUR/USD ΑΝΟΔΟΥ» έχει εγγυημένη ελάχιστη απόδοση στο τρίμηνο 0,05% και προοπτική για έξτρα 2%, εάν επαληθευτεί η συνθήκη αναφορικά με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Επιπλέον, μπορούν ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του 3μήνου να διακόψουν την κατάθεση χωρίς καμία ποινή, παίρνοντας πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο.

Το προϊόν είναι εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη, ενώ το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι οι 10.000 ευρώ.

Η απόδοση διαμορφώνεται ως εξής:

- Ελάχιστη ετησιοποιημένη απόδοση 0,05% που καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση

- Έξτρα απόδοση 2% που καταβάλλεται εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου ενισχυθεί περισσότερο από 0,027 κατά τη διάρκεια του τριμήνου

Πχ. αν η ισοτιμία βρίσκεται στο 1,12 στην αρχική παρατήρηση, για να κερδίσετε 2,05% θα πρέπει στο τέλος του τριμήνου να έχει ξεπεράσει το 1,147.