A- A+
Πετρέλαιο θέρμανσης με έκτπωση και σε άτοκες δόσεις μέσω των πιστωτικών καρτών
Τη δυνατότητα αποπληρωμής σε άτοκες δόσεις και εξασφάλισης έκπτωσης επί του κόστους αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, προσφέρουν τα προγράμματα επιβράβευσης των πιστωτικών καρτών των τραπεζών.

Οι τιμές φέτος είναι αυξημένες κατά περίπου 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά και των διεθνών ενεργειακών τιμών.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή ανά λίτρο διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες περί τα 95 λεπτά, όταν πέρυσι τέτοιο καιρό δεν ξεπερνούσε τα 70 λεπτά.

Οι προσφορές των τραπεζών

Οι προσφορές που έχουν λανσάρει οι τράπεζες μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης των πιστωτικών τους καρτών είναι οι ακόλουθες:

Η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με τα πρατήρια υγρών καυσίμων Shell, προσφέροντας επιστροφή χρημάτων 3% μέσω των πιστωτικών καρτών go National.

Η εξαργύρωση των χρημάτων που συγκεντρώνονται μπορεί να γίνει σε όλο το δίκτυο των συνεργαζόμενων με την τράπεζα επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης go National.


Η Eurobank συνεργάζεται με τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ και ΕΛΙΝ, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους των πιστωτικών της καρτών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης σε 4 και 3 άτοκες δόσεις αντίστοιχα.

Επιπλέον, και στις δύο εταιρείες εμπορίας υγρών καυσίμων οι πελάτες της κερδίζουν επιστροφή 3% επί της αξίας της αγοράς που θα πραγματοποιήσουν, ποσό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για επόμενες αγορές πετρελαίου θέρμανσης ή καυσίμων είτε στα άλλα καταστήματα από το δίκτυο συνεργατών της τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης «Επιστροφή».


Η Alpha Bank συνεργάζεται με την εταιρεία BP, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Bonus, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης σε 4 άτοκες μηνιαίες δόσεις (8 άτοκες δόσεις για όλο το Φεβρουάριο του 2009).

Παράλληλα, οι κάτοχοι των πιστωτικών της καρτών κερδίζουν 4 πόντους για κάθε 1 ευρώ συναλλαγών με τις κάρτες Alpha Bank Bonus Visa και Master Card και 8 πόντους για τις κάρτες Αmerican Express.

Η ίδια προσφορά ισχύει με τις κάρτες της Alpha Bank και μέσω της υπηρεσίας πετρελαίου θέρμανσης 18199, για τις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης.


Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα έξοδα θέρμανσης της κατοικίας ή της επιχείρησής τους σε έως και 6 άτοκες δόσεις, με τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας.

Η συγκεκριμένη προσφορά ισχύει σε οποιοδήποτε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και στις εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης για την εξόφληση λογαριασμών φυσικού αερίου. Δείτε αναλυτικές οδηγίες ΕΔΩ.


Η Millennium Bank συνεργάζεται με τα πρατήρια υγρών καυσίμων της REVOIL, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους των πιστωτικών της καρτών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και να το αποπληρώσουν σε 3 άτοκες δόσεις για ποσά από 600 έως 1.200 ευρώ και σε 6 άτοκες δόσεις για μεγαλύτερα ποσά.


Οι πιστωτικές κάρτες Visa και Mastercard όλων των τραπεζών με εξαίρεση όσες εκδίδουν η Εθνική τράπεζα και η Citibank, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε 3 άτοκες δόσεις από το δίκτυο πρατηρίων της ΕΛΙΝ.