A- A+
Πάρτυ στο χρηματιστήριο μετά την ήττα Τσίπρα και τον προκήρυξη εκλογών
Άνοδο άνω του 5% με το ...καλημέρα της έναρξης των συναλλαγών καταγράφει ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου, μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Με την έναρξη των συναλλαγών ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό άνω του 5% με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα, καθώς σε λιγότερο από 15 λεπτά προσέγγιζε τα 30 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, που επλήγη ανεπανόρθωτα μετά την εκλογή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 2015, με το δείκτη του να ενισχύεται σε ποσοστό άνω του 10%.

Οι επενδυτές προσβλέπουν σε ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου και σε άμεση ανάδειξη μίας νέας κυβέρνησης πιο φιλικής στο επιχειρείν, που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας.

Άνοδος και στα ομόλογα

Ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος καταγράφεται και στην αγορά ομολόγων, με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε όλες τις διάρκειας κρατικών τίτλων.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 8 μονάδες βάσης λίγο κάτω από το 3,30%, ενώ στο 7ετές μειώνεται κατά 3,7 μονάδες στο 2,50%.

Τέλος, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,08%.