A- A+
Νέα επενδυτικά στοιχήματα εγγυημένου κεφαλαίου - Αποδόσεις έως 2,30%
Σίγουρα επιτόκια, εγγυημένο αρχικό κεφάλαιο και προοπτική απόδοσης έως και 2,30% προσφέρουν τα νέα επενδυτικά προϊόντα των τραπεζών, που είναι συνδεδεμένα με τις αγορές.

Ο λόγος γίνεται για τις νέες εκδόσεις των προϊόντων «Δυναμικές Αποδόσεις» της Τράπεζας Πειραιώς και «Extra Profit» της Alpha Bank, που θα διατίθενται τις επόμενες ημέρες με ακόμη καλύτερους όρους.

Αναλυτικότερα:

- Alpha Bank - Extra Profit Gold ETF

Πρόκειται για πρόγραμμα εγγυημένου κεφαλαίου, η απόδοση του οποίου είναι συνδεδεμένη με την πορεία της τιμής του χρυσού.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ, ενώ η τράπεζα προσφέρει σίγουρο ετησιοποιημένο επιτόκιο 0,40% στη λήξη του τριμήνου ζωής του προϊόντος.

Ωστόσο, η απόδοση αυξάνεται κατά 0,90% στο 2,30%, εάν στη λήξη του 3μήνου, η τιμή του χρυσού:

- Έχει μειωθεί περισσότερο από 5%

- Έχει αυξηθεί περισσότερο από 5%

Την επιλογή για την πορεία του χρυσού κάνει ο επενδυτής.

Με τον τρόπο αυτό έχει σίγουρο ένα επιτόκιο που είναι ισοδύναμο ή ακόμη και καλύτερο σε σχέση με αυτά που προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις και προσδοκά σε υπερτριπλασιασμό του εάν η παραπάνω συνθήκη επαληθευτεί.

Το προϊόν θα διατίθεται έως και την Παρασκευή 31/5 από τα καταστήματα της Alpha Bank


  • Τράπεζα Πειραιώς - Δυναμικές Αποδόσεις

Η τράπεζα προσφέρει την έκδοση της σειράς καταθέσεων Δυναμικών Αποδόσεων με την ονομασία «EUR/USD DOUBLE NO TOUCH», η οποία θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματά της έως και τις 31/05/2019.

Το προϊόν είναι εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη, ενώ το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι οι 10.000 ευρώ.

Η διάρκειά του είναι 3 μήνες και η απόδοση διαμορφώνεται ως εξής:

- Ελάχιστη ετησιοποιημένη απόδοση 0,05% που καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση

- Έξτρα απόδοση 2% που καταβάλλεται εάν είναι σωστή η πρόβλεψη για την πορεία της ισοτιμίας.

Για να κερδίσει ο επενδυτής το στοίχημα και να λάβει ετησιοποιημένη απόδοση 2,05%, θα πρέπει η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου να κυμανθεί εντός του ακόλουθου εύρους:

  • Ανώτατο όριο: Ισοτιμία έναρξης +0,029
  • Κατώτατο όριο: Ισοτιμία έναρξης -0,016

Ο πελάτης θα λάβει την Πρόσθετη Απόδοση, εφόσον η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, σε όλη την διάρκεια της Περιόδου Παρατήρησης, παραμείνει εντός του Προκαθορισμένου Εύρους Ισοτιμίας.

Δηλαδή μικρότερη από, αλλά όχι ίση με το Προκαθορισμένο Ανώτατο Όριο Ισοτιμίας και μεγαλύτερη από, αλλά όχι ίση με το Προκαθορισμένο Κατώτατο Όριο Ισοτιμίας.