A- A+
Έρχονται νέα online τραπεζικά προϊόντα με προνομιακούς όρους - Και προθεσμιακή με 1%
Φιλόδοξα σχέδια για την ανάπτυξη της online διάθεσης προϊόντων εφαρμόζουν οι τράπεζες, οι οποίες προετοιμάζονται τάχιστα για τη νέα ψηφιακή εποχή.

Αυτήν την περίοδο βρίσκονται στα σκαριά νέα προγράμματα, καταθετικά και χορηγητικά, τα οποία οι τράπεζες θα διαθέτουν αποκλειστικά μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες τους θα μπορούν να ανοίξουν μία νέα κατάθεση ή να πάρουν δάνειο ή να εκδώσουν μία νέα πιστωτική, χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψη σε τραπεζικό κατάστημα.

Από το χώρο τους και μέσα σε λίγα λεπτά, θα εξασφαλίζουν τα προνομιακά επιτόκια στις καταθέσεις και στα δάνεια και θα γνωρίζουν μέσα σε πραγματικό χρόνο εάν η αίτησή τους έγινε δεκτή.

Πώς δουλεύει το online

Αυτό θα καταστεί εφικτό καθώς, πρώτον οι τράπεζες έχουν στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση, από τη στιγμή που είναι πελάτες τους με επικαιροποιημένο προφίλ και δεύτερον, θα είναι δυνατή η υποβολή απαραίτητων δικαιολογητικών online.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Moneyonline, μέσα στο επόμενο διάστημα μεγάλη τράπεζα πρόκειται να λανσάρει μία νέα online προθεσμιακή που θα διατίθεται από ηλεκτρονικό πορτοφόλι με πολύ προνομιακό επιτόκιο.

Δεν αποκλείεται το ύψος του να φτάνει σε πρώτη φάση ακόμη και το 1%, δηλαδή σε υπερδιπλάσια επίπεδα από τις κλασικές προθεσμιακές καταθέσεις, με στόχο την προσέλκυση καταθετών.

Τα σχέδια κάθε ομίλου

Από την άλλη πλευρά, τα σχέδια που οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν κάνει γνωστά, είναι τα εξής:

– Η Alpha Bank που διαθέτει ήδη καταθέσεις (προθεσμιακές, αποταμιευτικά) μέσω e-banking, ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά τους. Επιπλέον, έχοντας πρόσβαση στο τραπεζικό τους προφίλ, η τράπεζα θα προσδιορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια το ρίσκο κάθε χορήγησης και θα προσφέρει προσωποποιημένη τιμολόγηση.

– Η Eurobank έχει ξεκινήσει την πιλοτική διάθεση δανείων μέσω Διαδικτύου σε επιλεγμένους πελάτες της και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο καλοκαίρι θα λανσάρει την ίδια υπηρεσία για όλους τους χρήστες των υπηρεσιών e-banking. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών (Ταμιευτηρίου, προθεσμιακούς) μέσω Διαδικτύου.

-Η Εθνική Τράπεζα εκτός από τις online προθεσμιακές καταθέσεις, έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται στη διάθεση επιχειρηματικών δανείων έως και 25.000 ευρώ μέσω του e-banking. Παράλληλα, ετοιμάζει την προσφορά προϊόντων καταναλωτικής πίστης (δάνεια, κάρτες), οι αιτήσεις για τις οποίες θα εξετάζονται άμεσα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

– Η Τράπεζα Πειραιώς μετά το λανσάρισμα του καταναλωτικού δανείου e-loan, για το οποίο αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω e-banking, ετοιμάζει τη διάθεση πιστωτικών καρτών μέσω της ίδιας υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι ο όμιλος δίνει σήμερα τη δυνατότητα στους πελάτες του να ανοίγουν χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα καταθετικούς λογαριασμούς (ανοιχτής ζήτησης, προθεσμιακούς, αποταμιευτικούς).