A- A+
Συμμετοχή της Τράπεζας Κύπρου στο China Offshore Summit 2011
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “China Offshore Summit 2011 –Global Investment Strategies”, που πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Οκτωβρίου 2011 στη Σαγκάη της Κίνας και στο οποίο η Τράπεζα Κύπρου ήταν μεταξύ των κύριων χορηγών και ομιλητών.

Σκοπός του 2ήμερου συνεδρίου, ήταν η σε βάθος ανάλυση των επενδυτικών και επιχειρηματικών επιλογών από την Κίνα προς άλλες χώρες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, διαμεσολαβητές, δικηγόροι και λογιστές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα Διεθνών Επιχειρήσεων και πολλοί επενδυτές από την Κίνα.

Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου που συμμετείχαν στο συνέδριο, κ. Χάρης Πίστος και Ηui Zhou, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την Κύπρο και το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου σε όλους τους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο γεύματος που πρόσφερε η Τράπεζα την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου.

Επιπρόσθετα, στην διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, ο κ. Πίστος ήταν μεταξύ των ομιλητών σε ανοικτή συζήτηση με θέμα: “Emerging and Established Onshore Financial Centers Discussion: London, Singapore, Luxembourg, Hong Kong, Austria, Cyprus, Dubai”.

Η Τράπεζα Κύπρου αποδίδει μεγάλη σημασία στην υποσχόμενη κινέζικη αγορά, η οποία είναι μια από αυτές που εξετάζει με μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βήμα της Τράπεζας Κύπρου στην κινέζικη αγορά έγινε στις 18 Ιανουαρίου 2011, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την China Development Bank Corporation.

Η αποστολή της Τράπεζας Κύπρου έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των Κινέζων επιχειρηματιών, καθώς και από το ενδιαφέρον που επέδειξαν τόσο για την Κύπρο όσο και για το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.