A- A+
Κυκλοφορούν σε λίγες ημέρες τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ - Φωτό
Σε κυκλοφορία τίθενται στις 28 Μαίου τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ της σειράς Ευρώπη, θέτοντας ακόμη πιο υψηλά στάνταρντ στην ασφάλεια των τραπεζογραμματίων του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Η δεύτερη σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ αποκαλείται σειρά «Ευρώπη» επειδή τα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μορφής της ελληνικής μυθολογίας.

Η προσωπογραφία αυτή προσθέτει ανθρώπινο στοιχείο στα τραπεζογραμμάτια και, φυσικά, σηματοδοτεί και την προέλευση του ονόματος της ηπείρου μας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Το θέμα «Εποχές και ρυθμοί» της πρώτης σειράς έχει διατηρηθεί στη σειρά «Ευρώπη», αλλά έχει αποκτήσει νέα εμφάνιση και εντονότερα χρώματα βάσει των σχεδίων του Reinhold Gerstetter, ανεξάρτητου σχεδιαστή τραπεζογραμματίων από το Βερολίνο.

Ο Gerstetter δημιούργησε πιο στρογγυλεμένα οπτικά στοιχεία και γέφυρες που εμφανίζονται περισσότερο σε τρεις διαστάσεις. Με αυτές τις αλλαγές τα νέα τραπεζογραμμάτια διακρίνονται ευκολότερα από εκείνα της πρώτης σειράς.

Η σειρά «Ευρώπη» περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ασφαλείας που καθιστούν την παραχάραξη ακόμη δυσκολότερη σε σχέση με την πρώτη σειρά.

Σε αυτήν τη σειρά τραπεζογραμματίων τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίζονται σε δέκα γλωσσικές παραλλαγές αντί για πέντε, λόγω της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004, το 2007 και το 2013 – BCE ECB ЕЦБ EZB EKP EKT ESB EKB BĊE EBC.

Το όνομα του νομίσματος, εκτός από τα λατινικά (EURO) και τα ελληνικά (ΕΥΡΩ) στοιχεία, αναγράφεται και με κυριλλικά στοιχεία (EBPO) από τη στιγμή που η Βουλγαρία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2007).

Τα δύο νέα χαρτονομίσματα