A- A+
Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες λόγω αργιών - Πότε πιστώνονται τα εμβάσματα
Κλειστά θα είναι τα καταστήματα των τραπεζών τις επόμενες ημέρες, λόγω του διαδοχικών αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, επηρεάζοντας τις συναλλαγές των πολιτών.

Συγκεκριμένα, τα υποκαταστήματα των τραπεζών θα είναι κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τετάρτη 1η Μαίου, ενώ θα ανοίξουν κανονικά την Τρίτη 30 Απριλίου και την Πέμπτη 2 Μαίου.

Πώς επηρεάζονται τα εμβάσματα

Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστούν και οι συναλλαγές που θα κάνετε τις επόμενες ημέρες μέσω των εναλλακτικών δικτύων, οι οποίες θα φέρουν διαφορετικές ημερομηνίες από αυτές κατά τις οποίες τα εκτελέσατε.

Συγκεκριμένα, όλες οι συναλλαγές που θα γίνουν από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα θα έχουν ως ημερομηνία αξίας την 30ή Απριλίου 2019.

Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα εκτελούνται από το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα (30/4), οι οποίες θα έχουν ημερομηνίας αξίας τις 2/5/2019.

Ως εκ τούτου, εάν θέλετε να στείλετε χρήματα ή να πληρώσετε κάτι εμπρόθεσμα τις επόμενες ημέρες, να είστε σίγουροι για το πότε θα πιστωθεί η συναλλαγή σας, ελέγχοντας τα παραπάνω.

Το Δημόσιο πάντως έχει ήδη δώσει παράταση σε μία σειρά από προθεσμίες πληρωμής, λόγω των διαδοχικών αργιών. Δείτε ποιες προθεσμίες αφορά