A- A+
Μην πληρώσετε εφορία και ΕΦΚΑ στις 30/4 - Δόθηκε παράταση - Οι νέες προθεσμίες
Παράταση μερικών ημερών για την εξόφληση φόρων και εισφορών έδωσαν οι αρμόδιες αρχές, για τη διευκόλυνση των πολιτών λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Οικονομικών και ο ΕΦΚΑ η παράταση είναι επιβεβλημένη, λόγω των αργιών της Μεγάλης Παρασκευής, της Δευτέρας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι νέες προθεσμίες

Αναλυτικότερα, οι ακόλουθες πληρωμές στην εφορία παρατείνονται έως τη Δευτέρα 6/5:

- Οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, που λήγουν την 30.4.2019.

- Οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, που λήγουν την 30.4.2019.

- Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων τέλους κινητής-καρτοκινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης και φόρου διαμονής, φόρου πλαστικής σακούλας, τελών χαρτοσήμου, φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων, καθώς και καταβολής του φόρου που προκύπτει από αυτές, που λήγουν την 30.4.2019.

- Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος των φυσικών προσώπων, των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων, που λήγουν την 30.4.2019.

Παράταση και από ΕΦΚΑ

Και η διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) & καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2019, που λήγει στις 30/04/2019, έως την Παρασκευή, 03/05/2019.

Μέχρι την ως άνω ημερομηνία, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) & καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, για το Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού κ.λ.π., μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2019, που λήγει στις 30/04/2019.

Η παράταση κρίνεται σκόπιμη για τη διευκόλυνση των υπόχρεων, λόγω των συνεχόμενων αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.