A- A+
Με +4% έτρεξαν στο α΄ δίμηνο του 2019 οι ασφαλίσεις υγείας - Στροφή στον ιδιωτικό τομέα
Με γοργούς ρυθμούς ενισχύεται η παραγωγή ασφαλίστρων στον τομέα της υγείας, καθώς ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν την ιδιωτική ασφάλιση για την υγειονομική τους περίθαλψη.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) και επί 51 ασφαλιστικών εταιρειών στο πρώτο δίμηνο της εφετινής χρονιάς η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής διαμορφώθηκε στα 318,08 εκατ. ευρώ με αύξηση 4,1% σε ετήσια βάση,

Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η άνοδος των πωλήσεων των προϊόντων της κατηγορίας το Φεβρουάριο, φτάνοντας το 9%.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυξημένη ανάγκη των καταναλωτών για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, σε μία περίοδο που το δημόσιο σύστημα λειτουργεί με σημαντικά προβλήματα.

Πτώση στις ασφαλίσεις ζημιών

Στον αντίποδα, ο ανταγωνισμός στις ασφαλίσεις ζημιών στα αυτοκίνητα πιέζει τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς το κόστος ασφάλισης παραμένει χαμηλό και εφέτος, παρά τις περί του ανιθέτου προβλέψεις.

Ειδικότερα, οι ασφαλίσεις κατά ζημιών υποχώρησαν κατά 5,4% στα 339,6 εκατ. ευρώ στο α΄ δίηνο του 2019.

Αναλυτικά για τον κλάδο ζημιών, πτώση 3,9% κατέγραψε ο τομέας της αστικής ευθύνης οχημάτων όπου η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 119,3 εκατ. ευρώ, ενώ στους λοιπούς κλάδους η πτώση διαμορφώθηκε στο 6,2% με την παραγωγή να υποχωρεί στα 220,4 εκτ. ευρώ.