A- A+
Από Τρίτη θα εκετελούνται πλέον τα εμβάσματα προς άλλες τράπεζες λόγω Καθολικού Πάσχα
Αργία είναι η Δευτέρα 22/4 για το ευρωπαϊκό σύστημα συναλλαγών TARGET 2, λόγω του Πάσχα των Καθολικών, γεγονός που επηρεάζει και τις συναλλαγές στις χώρα μας, παρ΄ ότι τα τραπεζικά καταστήματα είναι ανοιχτά.

Ειδικότερα, η Παρασκευή 19/4 και η Δευτέρα 22/4 έχουν οριστεί ως ειδικές τραπεζικές αργίες. Τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό.

Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών.

Τι ισχύει στις μεταφορές

Επισης διατραπεζικές μεταφορές σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών του εσωτερικού και του εξωτερικού και εντολές πληρωμών που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή, 19 Απριλίου έως και τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, θα εκτελούνται τη Μ. Τρίτη, 23 Απριλίου 2018.

Αυτό σημαίνει τα εξής:

- Στις μεταφορές στην ίδια τράπεζα, το ποσό θα πιστώνεται άμεσα στο λογαριασμό προορισμού, ωστόσο με ημερομηνία 23/4

- Στις μεταφορές σε άλλες τράπεζες, η εκτέλεση της συναλλαγής θα γίνεται στις 23/4. Ως εκ τούτου το ποσό θα πιστώνεται στον άλλο λογαριασμό την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, ανάλογα με το valeur.

Εξάλλου, κατά τις ημέρες ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις και της πελατείας τους, καθώς και τις λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.