A- A+
Alpha Bank: Στοίχημα για την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου με απόδοση ως 1,55%
Μία νέα επενδυτική πρόταση στην κατηγορία των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου, που είναι συνδεδεμένη με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου και προσφέρει απόδοση έως 1,55%, παρουσίασε η Alpha Bank.

Ο λόγος γίνεται για τη νέα έκδοση της σειράς προϊόντων Extra Profit, που προσφέρει εκτός από εξασφάλιση 100% στο αρχικό κεφάλαιο, σίγουρη ελάχιστη απόδοση 0,25% και προοπτική για επιπλέον 1,30% ανάλογα με την πορεία της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου.

Τα δύο σενάρια

Το ελάχιστο ποσό για την επένδυση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι οι 10.000 ευρώ.

Ο επενδυτής μπορεί να ποντάρει σε δύο σενάρια:

- Στην ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά 0,03

- Στην ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ κατά 0,03

Εφόσον στη λήξη του 3μήνου (1/4 - 28/6) η τιμή του δείκτη αναφοράς έχει πιάσει το ποσοστό ανόδου ή πτώσης, τότε λαμβάνει επιπλέον 1,30%, εξασφαλίζοντας συνολική απόδοση 1,55%.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα λάβει 0,50% απόδοση.

Το προϊόν Extra Profit Euro 3 μηνών θα διατίθεται από τα καταστήματα της Alpha Bank έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα δεν έχει τη δυνατότητα ανάκλησης του προϊόντος κατά τη διάρκεια του 3μήνου μετά την ενεργοποίησή του.

Εγγύηση κατάθεσης

Σε περίπτωση αδυναμίας της τράπεζας να αποπληρώσει τον επενδυτή, η προστασία από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων διαμορφώνεται στις 100.000 ευρώ, όπως ισχύει με τις κλασικές καταθέσεις.

Το όριο αυτό ισχύει ανά καταθέτη (για τον υπολογισμό του ορίου προστίθενται όλες οι καταθέσεις του ίδιου καταθέτη στην Alpha Bank AE) για το αρχικό κεφάλαιο και τους δεδουλευμένους τόκους από την εγγυημένη απόδοση (συμβατικό επιτόκιο).

Τυχόν αποδόσεις που εξαρτώνται από την εκπλήρωση συνθήκης (δυνητικό επιπλέον Extra Profit Επιτόκιο) δεν καλύπτονται

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε το προϊόν θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα της Alpha Bank.