A- A+
Εγκρίθηκε πρόγραμμα επιδότησης 24 μηνών για γρήγορο ίντερνετ από την ΕΕ
Στην έγκριση ενός προγράμματος κρατικής επιδότησης για την εξασφάλιση σε νοικοκυριά πολύ γρήγορου ίντερνετ, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για ένα σύστημα κουπονιών με στόχο την υποστήριξη της χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών με ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο στην Ελλάδα.

Εξαργύρωση έως 31/3/2020

Τα κουπόνια θα στηρίξουν τη μεγαλύτερη χρήση των εν λόγω υπηρεσιών καλύπτοντας μέρος των δαπανών εγκατάστασης και του μηνιαίου τέλους για περίοδο έως και 24 μηνών.

Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τα κουπόνια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να ανακοινώσει τους όρους διάθεσης των κουπονιών, σε συνεργασία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Οι υποδομές και η ζήτηση

Με το σύστημα κουπονιών θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλότερης ταχύτητας σε περιοχές όπου υπάρχουν κατάλληλες υποδομές, οι οποίες ωστόσο δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς.

Στόχος των ελληνικών αρχών είναι η αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που χρησιμοποιούν «υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες», οι οποίες ορίζονται από την Ελλάδα ως ευρυζωνικές υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps), με δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης σε 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps).

Υπάρχουν ήδη υποδομές κατάλληλες για την παροχή αυτών των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, αλλά το ποσοστό χρήσης τους είναι πολύ χαμηλό.