A- A+
Η Alpha Bank άνοιξε το χορό των προσφορών στις προθεσμιακές καταθέσεις
Το χορό των προσφορών στις προθεσμιακές καταθέσεις, ενόψει του κλεισίματος της εφετινής χρονιάς, άνοιξε η Alpha Bank, ενισχύοντας την καθαρή απόδοση που δίνει στους πελάτες της.

Το Moneyonline.gr από την περασμένη εβδομάδα με σχετικό δημοσίευμα είχε επισημάνει το γεγονός ότι η τρέχουσα περίοδο είναι κατάλληλη για να παζαρέψετε το επιτόκιο της προθεσμιακής σας.

Κι αυτό διότι οι τράπεζες «καίγονται» να εμφανίσουν όσο το δυνατόν πιο υψηλά υπόλοιπα στις καταθέσεις των πελατών τους, καθώς κλείνει ο χρόνος.

Η προσφορά της Alpha Bank

Πρώτη άνοιξε το χορό των προσφορών στη συγκεκριμένη κατηγορία καταθέσεων η Alpha Bank, διαθέτοντας την Alpha Online προθεσμιακή με Bonus με έξτρα επιβράβευση 20%.

Συγκεκριμένα, όσοι δημιουργήσουν την κατάθεσή τους μέσω e-banking έως και τις 4/1/2019, θα λάβουν 20% επιπλέον Bonus πόντους, σε σχέση με το προηγούμενο δελτίο επιτοκίων.

Tα επιτόκια και οι Bonus πόντοι ανά ποσό και διάρκεια έχουν ως εξής:

Παζάρι στα επιτόκια

Σε κάθε περίπτωση, κι αυτό ισχύει για όλες τις τράπεζες, εάν επιλέξετε μία απλή προθεσμιακή κατάθεση, πέραν των έτοιμων προϊόντων που διατίθενται στην αγορά, μπορείτε να πιέσετε για ένα καλύτερο επιτόκιο.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επωφεληθείτε από μία αύξηση της απόδοσης της τάξης των 5 - 10 μονάδων βάσης, ανάλογα με το υπόλοιπο που θέλετε να τοποθετήσετε σε προθεσμιακή.

Είναι σίγουρο ότι ο τραπεζίτης σας ειδικά αυτήν την περίοδο, δε θέλει να επιλέξετε ένα προϊόν του ανταγωνισμού για την αποταμίευσή σας, και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σας κάνει να τον προτιμήσετε.

Έρχονται μειώσεις το 2019

Ίσως η τρέχουσα συγκυρία αποτελεί μία ευκαιρία για να «κλειδώσετε» ένα υψηλότερο επιτόκιο για τα χρήματά σας.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε για το διάστημα της προθεσμιακής κατάθεσης που θα επιλέξετε, τις επόμενες περικοπές στις αποδόσεις που ετοιμάζουν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2019 θα είναι μία ακόμη χρονιά χαμηλών πτήσεων στα επιτόκια, με τις τράπεζες να ετοιμάζουν μειώσεις στις αποδόσεις που προσφέρουν.

Αυτές σε πρώτη φάση θα κινηθούν στα επίπεδα των 5 - 10 μονάδων βάσης, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος μειώσεων.