A- A+
Τρ. Πειραιώς: Νέο επίκαιρο προϊόν με απόδοση ως 1,80% που συνδέεται με το Brexit
Να ποντάρετε με ασφάλεια στην πτώση της αγγλικής λίρας έναντι του ευρώ, μπορείτε μέσω του νέο επενδυτικού προγράμματος εγγυημένου κεφαλαίου που διαθέτει η Τρ. Πειραιώς.

Ο λόγος γίνεται για το EUR/GBP ONE TOUCH, διάρκειας 6 μηνών, το οποίο προσφέρει εξασφαλισμένη απόδοση 0,30% στη λήξη, με το αρχικό κεφάλαιο πλήρως εγγυημένο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το επιπλέον όφελος

Ωστόσο, ο καταθέτης θα λάβει επιπλέον 1,50%, εάν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, η ισοτιμία ευρώ / στερλίνας υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 0,046.

Εάν πιαστεί αυτό το όριο, τότε η απόδοσή σας «κλειδώνει» στο 1,80%, ανεξαρτήτως του πως θα κινηθεί στη συνέχεια η ισοτιμία.

Σήμερα η ισοτιμία βρίσκεται περίπου στο 0,88. Δηλαδή η έξτρα απόδοση ενεργοποιείται όταν η ισοτιμία βρεθεί στο 0,834 (υποτίμηση ευρώ κατά 5,2%).

Σε ποιους απευθύνεται

Το προϊόν απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι το αγγλικό νόμισμα θα ενισχυθεί, έστω και προσωρινά έναντι του ευρώ, εν μέσω των εξελίξεων για το Brexit, το επόμενο διάστημα.

Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ. Εγγραφές στο πρόγραμμα θα πραγματοποιούνται έως και την Παρασκευή 7/12 σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για επενδυτικό προϊόν και όχι για προθεσμιακή κατάθεση. Αυτό σημαίνει ότι από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων η προστασία διαμορφώνεται στις 30.000 ευρώ ανά δικαιούχο.