A- A+
ΑΧΑ Ασφαλιστική: Online εκπαίδευση για ασφαλή οδήγηση
Η ΑΧΑ Ασφαλιστική στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης δημιούργησε ένα online εκπαιδευτικό εργαλείο για την ασφαλή οδήγηση, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της.

«Γνωρίζουμε ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στο δρόμο. Το γεγονός αυτό καθιστά τα τροχαία ατυχήματα μία από τις κύριες αιτίες θανάτου ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για χώρα ώριμη ή αναδυόμενη αγορά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει την ασφαλή οδήγηση ως το στόχο για την υγεία την τρέχουσα δεκαετία», δηλώνει η Alice Steenland, Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου ΑΧΑ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, Henri de Castries αναφέρει ότι

«Για την ΑΧΑ αποτελεί προτεραιότητα διότι, πρώτον, είναι μια από τις μεγαλύτερες δραστηριότητές μας και ο ρόλος της ασφαλιστικής εταιρίας δεν είναι μόνο οι αποζημιώσεις, αλλά και να συμβάλει στην πρόληψη. Μεταξύ των πελατών μας, έχουμε 260.000 άτομα που τραυματίζονται κάθε χρόνο και δυστυχώς επίσης, περίπου 3.500 από αυτούς χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας όσον αφορά την ανάλυση των συμπεριφορών πως συχνά τα ατυχήματα προέρχονται από μια υπερβολή στην εμπιστοσύνη που έχουν οι οδηγοί στον εαυτό τους. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση για το θέμα αυτό είναι ένας τρόπος για την καταπολέμηση των ατυχημάτων.

Συνεπώς, έχουμε δημιουργήσει αυτό το εργαλείο ηλεκτρονικής εκπαίδευσης καθώς θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας στην Εταιρική Ευθύνη.

Θέλουμε η προσπάθεια αυτή να είναι πραγματική και για να είναι πραγματική πρέπει να είναι, σε κάποιο βαθμό, κοντά στη δραστηριότητα, στην εξειδίκευση και τεχνογνωσία που έχουμε αναπτύξει για να μπορούμε πραγματικά και ουσιαστικά να συνεισφέρουμε στην κοινωνία».

Το online εκπαιδευτικό εργαλείο «Ασφαλέστερη Οδήγηση με την ΑΧΑ» έχει 3 ενότητες την ασφάλεια, την ενημέρωση και την οικολογική οδήγηση. Ο επισκέπτης μαθαίνει πώς να αποφεύγει τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα και πως μπορεί να γίνει πιο προσεκτικός.