A- A+
Έρχονται μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος από το 2019 - Τι αλλάζει στις χρεώσεις
Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος έρχονται από το 2019, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου δύο τελών που επιβαρύνουν σήμερα τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατάργηση της Χρέωσης Προμηθευτή (ΠΧΕΦΕΛ) και του Τέλους Λιγνίτη, που σήμερα επιβαρύνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Το ετήσιο όφελος

Εκτιμάται πως μόνον η ΔΕΗ από το 2018 έως το 2020, θα ωφεληθεί κατά τουλάχιστον 200 – 250 εκατ. ευρώ από τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Επίσης, οι παραγωγοί ενέργειας, από την κατάργηση του Τέλους Λιγνίτη, που θεσπίστηκε το 2012 και αντιστοιχεί σε 2 ευρώ ανά MWh παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, θα έχουν όφελος τάξεως των 25-30 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τα ποσά αυτά επιβαρύνουν σήμερα τους καταναλωτές και οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να ελαφρύνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, προς όφελος των πελατών τους.

Συγκρίνετε τα τιμολόγια όλων των εταιρειών

Στην ελληνική αγορά δραστηριοποιούνται σήμερα αρκετές εταιρείες προμήθειας ρεύματος, οι οποίες προσφέρουν ανταγωνιστικά τιμολόγια.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε καταναλωτής μπορεί να βρει το πρόγραμμα που τον συμφέρει καλύτερα και να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά σε ετήσια βάση.

Μπορείτε να κάνετε σύγκριση όλων των τιμολογιών στις δύο παρακάτω πλατφόρμες:

Διαβάστε επίσης

* Νέες προσφορές στην αγορά ρεύματος - Ποιες εταιρείες παρέχουν έξτρα έκπτωση