A- A+
ΤΤ: Ρυθμίσεις στα στεγαστικά των σωμάτων ασφαλείας
Σε συμφωνία για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, ήλθε η κυβέρνηση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Διευκολύνσεις και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Κατόπιν συνεννόησης των αρμόδιων υπουργών με το διευθύνοντα σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλ. Παπαδόπουλο, συμφωνήθηκαν για όλους τους εργαζομένους στο υπουργείο Αμύνης, καθώς και για αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, οι παρακάτω εθελοντικές ρυθμίσεις :

α. Παράταση του χρόνου διαρκείας έως δεκαπέντε (15) έτη από την ημερομηνία εκταμίευσης για τα καταναλωτικά δάνεια και έως σαράντα (40) έτη για τα στεγαστικά.

β. Περίοδος χάριτος από έναν (1) έως τέσσερις (4) μήνες χωρίς καμία καταβολή, με ταυτόχρονη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.

γ. Περίοδος χάριτος από έναν (1) έως είκοσι τέσσερις (24) μήνες με καταβολή μόνο τόκων για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με ταυτόχρονη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.

Οι ρυθμίσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις προαναφερθείσες κατηγορίες εργαζομένων, τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011, θα ισχύσουν τα εξής:

  • το ποσό της κάθε παρακρατούμενης δόσης δε θα υπερβαίνει τα 6/10 του καταβαλλόμενου μισθού.
  • το ποσό των μη παρακρατηθέντων δόσεων -για αυτούς τους τρεις μήνες- χωρίς προσαυξήσεις με τόκους υπερημερίας λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, να επιμεριστεί και να καταβληθεί σε 48 ισόποσες δόσεις, από την 1-1-2012.