A- A+
AXA: Υπηρεσία αποκατάστασης ζημιών άμεσα
Την Υπηρεσία Άμεσης Εξυπηρέτησης Ζημιών, ”Direct Repair”, δημιούργησε η ΑΧΑ Ασφαλιστική για όσους ασφαλίζουν σε αυτήν το σπίτι ή την επιχείρησή τους.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία σχεδιάστηκε για να εξασφαλίζει στους ασφαλισμένους συνθήκες ηρεμίας, επιτυγχάνοντας άμεση «επιστροφή» στην καθημερινότητά τους, μετά από μία ζημιά στο σπίτι ή την επιχείρησή τους, ελαχιστοποιώντας, παράλληλα, την εμπλοκή τους στην αποκατάστασή της.

Η διαδικασία της αποζημίωσης

Η διαδικασία Άμεσης Εξυπηρέτησης Ζημιών ολοκληρώνεται σε 5 στάδια. Η ΑΧΑ επισκευάζει άμεσα τις ζημιές με συνεργαζόμενο συνεργείο, συντονίζοντας και επιβλέποντας κεντρικά τις εργασίες και αποζημιώνοντας άμεσα τους πελάτες για τις ζημιές αυτές.

Συγκεκριμένα:

  • Στάδιο 1

Ο πραγματογνώμονας επισκέπτεται τον χώρο του πελάτη σε ώρα που επιλέγει ο ίδιος.

  • Στάδιο 2

Γίνεται αμέσως αξιολόγηση της ζημιάς από τον πραγματογνώμονα.

  • Στάδιο 3

Σε αυτό το στάδιο ο πελάτης επιλέγει μεταξύ δύο δυνατοτήτων που του προσφέρει η Υπηρεσία:

* να καλέσει ο ίδιος τα τεχνικά συνεργεία για την αποκατάσταση της ζημιάς.

* να αναλάβει η ΑΧΑ τον συντονισμό των συνεργείων, η οποία σε συνεργασία με την τεχνική εταιρεία θα ολοκληρώσουν τις εργασίες (χωρίς να χρειαστεί εκταμίευση χρημάτων από πλευράς ασφαλισμένου).

  • Στάδιο 4

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών πραγματοποιείται έλεγχος από τον πραγματογνώμονα και τον υπεύθυνο της τεχνικής εταιρείας.

  • Στάδιο 5

Υπογράφεται συμφωνία για την άρτια ολοκλήρωση των επισκευών και δίνεται στον πελάτη εγγύηση εργασιών για 2 έτη.

Από την έναρξη ενεργοποίησης του ”Direct Repair”, τον Ιανουάριο του 2017, έως και σήμερα έχουν αποζημιωθεί πάνω από 300 κατοικίες και επιχειρήσεις.

Χάρις σε αυτή τη διαδικασία, ο χρόνος αποζημίωσης και επισκευής έχει περιοριστεί στις 2 ημέρες κατά μέσο όρο, από την στιγμή που ο ασφαλισμένος επικοινωνήσει με την Εταιρεία και καταγραφεί η ζημιά.