A- A+
Νέες σύνθετες προθεσμιακές με αποδόσεις έως 2% μέσω ...στοιχήματος
Νέα προγράμματα, περισσότερο σύνθετα, που προσφέρουν επιτόκια υψηλότερα από τις προθεσμιακές καταθέσεις, αλλά υπό προϋποθέσεις, διαθέτουν οι τράπεζες.

Πρόκειται για προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου και ελάχιστης απόδοσης, τα οποία προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια εάν κάποιοι συνδεδεμένοι δείκτες κινηθούν προς την κατεύθυνση που θα στοιχηματίσει ο επενδυτής.

Απευθύνονται σε επενδυτές με βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, που διαθέτουν βασική γνώση και εμπειρία για την επένδυση σε δομημένες καταθέσεις και δεν επιθυμούν απώλεια κεφαλαίου από την επένδυση τους.

Είναι όμως διατεθειμένοι να αναλάβουν το ρίσκο μικρότερης απόδοσης από αυτές των απλών προθεσμιακών καταθέσεων με αντάλλαγμα υψηλότερες δυνητικές αποδόσεις.

Τι εξασφαλίζει ο επενδυτής

Τα προγράμματα αυτά είναι εγγυημένα από τις ίδιες τις τράπεζες και έχουν μικρή διάρκεια, που σήμερα δεν ξεπερνά τους 3 μήνες.

Με αυτά, ο καταθέτης εξασφαλίζει μία μίνιμουμ απόδοση, ίδια ή ελαφρώς χαμηλότερη, σε σχέση με των προθεσμιακών καταθέσεων, και ευελπιστεί σε ένα υψηλότερο επιτόκιο, εάν το στοίχημα ...βγει.

Αυτήν την εβδομάδα Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς διαθέτουν δύο νέες εκδόσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας στους πελάτες τους, τα βασικά χαρακτηριστικά των οποίων είναι τα εξής:

  • Alpha Bank - Extra Profit

Το ελάχιστο ποσό της επένδυσης είναι τα 10.000 ευρώ και η διάρκειά της είναι οι 3 μήνες.

Ο καταθέτης εξασφαλίζει ελάχιστη απόδοση 0,50%.

Το επιτόκιο αυξάνεται σε 2% εάν η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ - δολαρίου μεταβληθεί κατά 0,03, προς την κατεύθυνση στην οποία θα ποντάρει ο επενδυτής

Διάθεση έως 18/5 - Αναλυτικές πληροφορίες

  • Τράπεζα Πειραιώς - DOUBLE NO TOUCH

Το ελάχιστο ποσό της επένδυσης είναι τα 10.000 ευρώ και η διάρκειά της είναι οι 3 μήνες.

Ο καταθέτης εξασφαλίζει ελάχιστη απόδοση 0,30%.

Το επιτόκιο αυξάνεται σε 2% εάν η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ - δολαρίου παραμείνει εντός ενός προκαθορισμένου εύρους: Άνοδος έως 0,043 και πτώση έως 0,047.

Διάθεση έως 18/5 - Αναλυτικές πληροφορίες

Η εγγύηση του ΤΕΚΕ

Τα παραπάνω προϊόντα θεωρούνται δομημένες καταθέσεις και με βάση την ισχύουσα πολιτική του ΤΕΚΕ καλύπτονται από το Σκέλος Κάλυψης Επενδύσεων του («ΤΕΚΕ»).

Ως εκ τούτου, το ανώτατο όριο αποζημίωσης του καταθέτη ορίζεται στις 30.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων του πελάτη - επενδυτή που προκύπτουν από τις καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες έναντι του πιστωτικού ιδρύματος.