A- A+
Προπληρωμένες κάρτες με δώρα από τις τράπεζες - Όλες οι προσφορές
Με πλούσια δώρα επιβραβεύουν τους πελάτες που θα αποκτήσουν προπληρωμένες κάρτες οι τράπεζες, προσφέροντας έξτρα επιβράβευση και δωρεάν τεχνολογικά προϊόντα.

Οι προπληρωμένες κάρτες έχουν καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλείς στην εποχή των capital controls, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να πληρώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο, με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ηλεκτρονικό πορτοφόλι

Οι prepaid κάρτες φορτίζονται με ευρώ από το λογαριασμό του κατόχου τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τον τύπο τους σε αγορές στο ίντερνετ, μέσω τηλεφώνου και σε POS.

Αποτελούν ένα ηλεκτρονικό «πορτοφόλι». Ο κάτοχός τους μπορεί να τις φορτίσει με μετρητά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές σε εμπορικά καταστήματα ή για συναλλαγές εξ αποστάσεως.

Το ανώτατο ύψος που μπορεί να χρεωθεί στην κάρτα εξαρτάται από το ποσό με το οποίο την έχει φορτίσει ο κάτοχός της.

Οι προσφορές της περιόδου

Αυτήν την περίοδο οι τράπεζες έχουν ενεργοποιήσει προσφορές για τη διάθεση νέων προπληρωμένων καρτών. Πρόκειται για τις εξής:

  • EUROBANK

Αποκτήστε τώρα προπληρωμένη κάρτα Prepaid Eurobank VISA και διεκδικήστε ένα Apple iPad 9.7" 32GB.

Κάντε συναλλαγές αξίας 150€ και πάνω με τη νέα κάρτα σας από 02.05.2018 έως και 30.06.2018, και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα από τα 10 Apple iPad.

  • Τράπεζα Πειραιώς

Από 19/3 έως 18/5/18, απόκτησε τη δική σου Prepaid Mastercard® Reloadable σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς σε λίγα μόνο λεπτά και κέρδισε 5.000 yellows.

  • Εθνική Τράπεζα

Δωρεάν συμμετοχή σε κλήρωση που θα μοιράσει πλούσια δώρα τεχνολογίας εξασφαλίζουν οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας, κάνοντας χρήση των υπηρεσιών I-bank pay για τις πληρωμές τους.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν όλοι οι ιδιώτες πελάτες της τράπεζας, χρήστες της υπηρεσίας «i-bank Pay», που θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές σε εμπόρους/επαγγελματίες, μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας από 20 Μαρτίου έως 15 Μαΐου.

Τα δώρα της κλήρωσης είναι:

  • 1 Apple iPhone X 64GB - 4G Smartphone
  • 1 Action Cam GoPro Hero5 Black WiFi
  • 1 Samsung Gear VR & Controller - Smartphone VR Headset
  • 1 Activity Tracker Garmin Vivosmart 3
  • 16 i-bank payband, φορτισμένα με αξία €100 έκαστο

Γιατί τις προτιμούν

Η αύξηση της χρήσης των προπληρωμένων καρτών συνδέεται από τη μία πλευρά με τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και από την άλλη με τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού νοικοκυριών από το τραπεζικό σύστημα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να εκδώσουν μια πιστωτική κάρτα και ως εκ τούτου καταφεύγουν στη λύση της προπληρωμένης για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές online.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι prepaid cards έχουν συγκεκριμένο όριο, το οποίο διαμορφώνεται από τον ίδιο τον κάτοχό τους, δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας καθώς ο κίνδυνος απάτης περιορίζεται σε αυτό το ύψος.

Αντιθέτως, στις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες το πλαφόν ημερήσιων αγορών εξαντλείται στο διαθέσιμο όριο και στο υπόλοιπο του καταθετικού λογαριασμού αντίστοιχα.

Δύο τύποι καρτών

Ανάλογα με το που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι προπληρωμένες κάρτες, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

• Οι άυλες με τις οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν αγορές μόνο εξ αποστάσεως, δηλαδή μέσω ίντερνετ ή τηλεφωνικά.

• Οι πλαστικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για αγορές από απόσταση όσο και σε εμπορικά καταστήματα. Επιπλέον, είναι δυνατή η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Σε γενικές γραμμές οι προπληρωμένες κάρτες διαφέρουν από τα υπόλοιπα είδη καρτών ως εξής:

- Σε αντίθεση με τις πιστωτικές, τα χρήματα που δαπανώνται δεν είναι δανεικά από την τράπεζα, αλλά ανήκουν στον κάτοχό τους

- Δεν είναι συνδεδεμένες με κάποιον καταθετικό λογαριασμό όπως οι χρεωστικές