A- A+
Προ των πυλών νέα μείωση επιτοκίων στις καταθέσεις, ανοιχτές και προθεσμιακές
Για νέα μείωση των επιτοκίων τους στις καταθέσεις ετοιμάζονται οι τράπεζες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες εβδομάδες, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Μάιο, θα υπάρχει νέα αναπροσαρμογή στις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων, για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι περικοπές θα κινούνται στα επίπεδα των 5 - 10 μονάδων βάσης στα περισσότερα προγράμματα, «προσγειώνοντας» την οροφή στις αποδόσεις για το παλαιό χρήμα στα επίπεδα του 0,50% - 0,55%.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καταθέτες έχουν τη δυνατότητα να «κλειδώσουν» για διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τους 12 μήνες το επιτόκιό τους, ώστε να προλάβουν τη νέα μείωσή τους.

Οι ανοιχτοί λογαριασμοί

Από την άλλη πλευρά, αλλαγές θα υπάρξουν και στα ανοιχτά καταθετικά προϊόντα, λογαριασμούς Ταμιευτηρίου, τρεχούμενους και μισθοδοσίας.

Σε αυτήν την περίπτωση οι καταθέτες δεν έχουν και πολλές επιλογές, καθώς η αναπροσαρμογή εφαρμόζεται για όλους και δεν υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος της απόδοσης.

Τέλος, μειώσεις αναμένονται και στα επιτόκια των αποταμιευτικών προγραμμάτων, όπου σε ορισμένα προϊόντα οι αποταμιευτές μπορούν να κλειδώσουν την απόδοσή του για διάστημα έως και 12 μήνες.

Διαβάστε τους πιο πρόσφατους οδηγούς του Moneyonline για κάθε κατηγορία προϊόντος: