A- A+
Συνεχίζεται η στροφή των Ελλήνων στα μεταχειρισμένα ΙΧ - Τα μερίδια ανά εταιρεία
Αύξηση για τρίτο συνεχή μήνα σημείωσαν το Μάρτιο οι νέες άδειες ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία στην οποία έχει εισέλθει η αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, το πρώτο τρίμηνο οι νέες άδειες παρουσίασαν αύξηση κατά 37,6%, έναντι αύξησης κατά 37,3% το ίδιο διάστημα του 2017.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το Μάρτιο πουλήθηκαν συνολικά 43,5 χιλιάδες αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 26,8 χιλιάδες ήταν καινούργια και τα 16,7 χιλιάδες μεταχειρισμένα.

Αύξηση στα μεταχειρισμένα

Παρότι το μερίδιο των καινούργιων αυτοκινήτων σε σύγκριση με εκείνο των μεταχειρισμένων είναι μεγαλύτερο (62% έναντι 38%), ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων των μεταχειρισμένων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος (59% έναντι 27%).

Σχετικά με τις πωλήσεις καινούριων επιβατηγών αυτοκινήτων ανά εμπορικό σήμα, το πρώτο τρίμηνο 2018, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η Toyota (11,6%) και ακολουθεί η Nissan (9,2%).

Από τις ευρωπαϊκές εταιρείες τα μεγαλύτερα μερίδια στις πωλήσεις κατέχουν οι Peugeot (8,3%), Volkswagen (7,7%) και Opel (7,2%).