A- A+
Οι νέες ...ενισχυμένες προσφορές επιβράβευσης για αγορές με έκπτωση στα σούπερ μάρκετ
Νέες προσφορές επιβράβευσης και εξαργύρωσης για αγορές με έκπτωση στο σούπερ μάρκετ, λάνσαραν οι τράπεζες, προσφέροντας μεγαλύτερη ανταμοιβή στους κατόχους των καρτών τους.

Κάθε τράπεζα επιβραβεύει τους πελάτες της για τη χρήση καρτών σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ, προσφέροντας όφελος που σε μόνιμη βάση κυμαίνεται από 1% έως 4%.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση πλαστικού χρήματος, οι καταναλωτές συγκεντρώνουν ευρώ ή πόντους, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν στις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ.

Έτσι, μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές με έκπτωση ή ακόμη και μην πληρώνοντας τίποτα, ανάλογα με το πρόγραμμα επιβράβευσης της κάρτας τους.

Οι νέες προσφορές

Κατά καιρούς οι τράπεζες αυξάνουν το ποσοστό του κέρδους σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το 5%.

Για παράδειγμα το πρόγραμμα Diners Club θα προσφέρει από την ερχόμενη εβδομάδα όφελος 3% από 1% κανονικά στους κατόχους των καρτών του.

Από την άλλη πλευρά, στο πρόγραμμα Bonus η Alpha Bank έθεσε πριν λίγες ημέρες σε εφαρμογή νέες κλίμακες με τους πόντους εξαργύρωσης.

Το πραγματικό κέρδος

Με δεδομένο το διαφορετικό τρόπο υπολογισμού της επιβράβευσης, δεν είναι ξεκάθαρο ποιο πρόγραμμα συμφέρει περισσότερο.

Το Moneyonline.gr ανέλυσε όλα τα προγράμματα και σας παρουσιάζει αναλυτικά τι κερδίζετε ως ποσοστό επί των αγορών σας.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να κάνετε εύκολα τη σύγκριση και να επιλέξετε το σούπερ μάρκετ, αλλά και την κάρτα που σας συμφέρει περισσότερο.

Στον ακόλουθο πίνακα παρουσιάζεται τις τρέχουσες προσφορές και το κέρδος ανά κάρτα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες:

Σημείωση 1: Πόντους ή ευρώ συγκεντρώνετε και από τις αγορές σας σε άλλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών. Η εξαργύρωσή τους μπορεί να γίνει κανονικά και στα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ.

Σημείωση 2: Στα παραπάνω ποσοστά κέρδους δεν συνυπολογίζεται το όφελος από τα προγράμματα πιστότητας των ίδιων των σούπερ μάρκετ. Εξαιρείται η κάρτα AB Plus Mastercard της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία έχουν περιληφθεί και οι πόντοι από το πρόγραμμα AB Plus της επιχείρησης