A- A+
Κλείνει τα Ταμεία η Alpha Bank σε 8 ακόμη καταστήματα από 2/4 - Το νέο μοντέλο
Ηλεκτρονικά θα εξυπηρετούνται οι συναλλασσόμενοι σε ακόμη οκτώ καταστήματα της Alpha Bank από τη Δευτέρα 2 Απριλίου, με τα Ταμεία να ...καταργούνται.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος μετασχηματισμού του δικτύου των καταστημάτων της τράπεζας, η διοίκηση της οποίας στοχεύει μέχρι και το τέλος του έτους οι μισές της μονάδες να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, σε κάθε κατάστημα θα λειτουργεί μόνο ένα ή το πολύ δύο ταμεία.

Τα ηλεκτρονικά κανάλια

Στην είσοδο αυτών των καταστημάτων, εξειδικευμένο προσωπικό θα υποδέχεται τους πελάτες και θα τους κατευθύνει στην ειδική ψηφιακή γωνία, όπου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν όλες τις συναλλαγές τους μέσω:

  • e-banking
  • phone banking
  • αυτόματων εισπρακτικών μηχανημάτων

Μόνο εάν μία συναλλαγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω των παραπάνω δικτύων, πχ. κατάθεση επιταγής, θα γίνεται χρήση του διαθέσιμου Ταμείου.

Μέχρι και σήμερα 6 καταστήματα στην περιοχή της Πρωτεύουσας λειτουργούν από τα τέλη του 2017 με αυτόν τον τρόπο, ενώ από τη Δευτέρα 2 Απριλίου το μοντέλο υιοθετείται από 8 ακόμη καταστήματα.

Στόχος της τράπεζας είναι περίπου 200 - 250 καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, να ακολουθούν αυτό το πρότυπο μέχρι και το τέλος του 2018.

Στη φωτό βλέπετε την ψηφιακή «γωνία» ενός από τα ανακαινισμένα καταστήματα της τράπεζας