A- A+
Παρατείνει έως τις 3/4 την προθεσμία πληρωμής φόρων του Μαρτίου το ΥΠΟΙΚ
Στην παράταση όλων των προθεσμιών καταβολής φόρων που λήγουν την Παρασκευή 30/3, έως και τις 3/4, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων, καθώς η 30η Απριλίου και η Μεγάλη Δευτέρα είναι αργίες για το τραπεζικό σύστημα, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Αναλυτικότερα, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στην Φορολογική Διοίκηση οφειλών που λήγουν στις ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών (Παρασκευή 30/03 και Μ. Δευτέρα 02/04, παρατείνονται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα (Μ. Τρίτη 03/04).

Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση.

Τι ισχύει στις τραπεζικές συναλλαγές

Σημειώνεται ότι διατραπεζικές μεταφορές σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών του εσωτερικού και του εξωτερικού και εντολές πληρωμών που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή, 30 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, θα εκτελούνται τη Μ.Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018.

Κανονικά θα εκτελούνται άμεσες και μεταχρονολογημένες μεταφορές μεταξύ λογαριασμών της ίδιας τράπεζας που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή, 30 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018.

Το ίδιο ισχύει και για πληρωμή καρτών από λογαριασμό της τράπεζας που τις έχει εκδώσει.

Ως εκ τούτου, εάν έχει προγραμματισμένες συναλλαγές για τις 30/3 και 2/4, θα πρέπει να τις εκτελέσετε έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου, ώστε να καταχωρηθούν στις παραπάνω ημερομηνίες.