A- A+
Βρείτε το καταθετικό προϊόν που σας ταιριάζει με το καλύτερο επιτόκιο
Τη δυνατότητα να βρείτε το καταθετικό προϊόν που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας και προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επιτόκιο, σας δίνει το Moneyonline μέσω των online εργαλείων του.

Είτε θέλετε να έχετε τα χρήματά σας ανοιχτά ή να τα δεσμεύσετε για ένα χρονικό διάστημα ή να ξεκινήσετε συστηματική αποταμίευση, οι τράπεζες έχουν τη λύση για εσάς.

Ειδικά μετά την απελευθέρωση του ανοίγματος λογαριασμών για φυσικά πρόσωπα, μπορείτε να επιλέξετε όποια τράπεζα σας συμφέρει περισσότερο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή προσφορά για εσάς, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, είναι να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα στα εργαλεία αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline και αμέσως θα έχετε στο ...πιάτο όλες τις ευκαιρίες της αγοράς.

Τα είδη των καταθέσεων

Ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών κατηγοριών καταθέσεων. Συγκεκριμένα:

  • Ανοιχτοί λογαριασμοί

Πρόκειται για κλασικούς λογαριασμούς Ταμιευτηρίου ή τρεχούμενους, στους οποίους τα χρήματά σας είναι ελεύθερα προς ανάληψη ή μεταφορά σε άλλη τράπεζα, στη βάση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα λόγω capital controls.

Εάν επιλέξετε τρεχούμενους λογαριασμούς, σας δίνεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα υπερανάληψης, επιπλέον των χρημάτων που έχετε στο λογαριασμό, που συνήθως φτάνουν έως και τα 1.500 ευρώ με χαμηλό επιτόκιο.

Συγκρίνετε όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς

  • Λογαριασμοί μισθοδοσίας

Πρόκειται κατ΄ ουσία για τρεχούμενους λογαριασμούς μέσω των οποίων ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος εισπράττει τον μισθό ή τη σύνταξή του αντίστοιχα.

Τα επιτόκιά τους φτάνουν έως και το 1,25% ακόμη και για μικροποσά έως και 1.000 ευρώ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να επιλέξουν όποια τράπεζα θέλουν, ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αναγκαστικά θα πρέπει να ανοίξουν λογαριασμό στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο εργοδότης τους.

Συγκρίνετε όλους τους λογαριασμούς μισθοδοσίας

  • Αποταμιευτικά προγράμματα

Με τα προγράμματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, ο καταθέτης μπορεί να επιτύχει υψηλές αποδόσεις, αντάξιες αυτών των προθεσμιακών λογαριασμών, ακόμη και για μικροποσά, ενώ η χρονική δέσμευση της αποταμίευσης δεν ξεπερνά το χρόνο.

Μάλιστα, σε ορισμένα προϊόντα, παρά τη χρονική δέσμευση, δίνεται η δυνατότητα ανάληψης χρημάτων σε περιορισμένο αριθμό κινήσεων.

Εξάλλου, υπάρχουν προγράμματα που δεν απαιτούν υποχρεωτικά τακτικές καταθέσεις κι έτσι ο αποταμιευτής έχει την άνεση να βάζει χρήματα στην άκρη ανάλογα με τις ανάγκες του.

Κάθε προϊόν έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, άρα καλύπτει και διαφορετικές ανάγκες.

Συγκρίνετε όλα τα κλασικά αποταμιευτικά προγράμματα

Συγκρίνετε όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αποταμίευση

  • Προθεσμιακές καταθέσεις

Πλέον, οι καταθέτες μπορούν να ανοίξουν προθεσμιακή κατάθεση σε όλες τις τράπεζες, ακόμη και στις μη συστημικές, οι οποίες προσφέρουν κατά κανόνα υψηλότερα επιτόκια.

Με αυτά τα δεδομένα, τα πιο ελκυστικά προγράμματα στη συγκεκριμένη κατηγορία καταθέσεων είναι τα εξής:

1. Online προθεσμιακές. Πρόκειται για καταθέσεις που διατίθενται αποκλειστικά online, μέσω του e-banking των τραπεζών.

Ο καταθέτης επιλέγει το ποσό που θα δεσμεύσει και τη διάρκεια, βλέπει το επιτόκιο και στη συνέχεια μπορεί να ανοίξει με ένα ...κλικ την προθεσμιακή του, χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψη σε κατάστημα.

Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα διατήρησαν σταθερά τα επιτόκια στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ στις υπόλοιπες τράπεζες τα προγράμματα αυτά παραμένουν τα πιο ελκυστικά.

Οι αποδόσεις τους, ανάλογα με την τράπεζα φτάνουν έως και το 0,60%.

2. Προθεσμιακές με Bonus. Ο λόγος γίνεται για προθεσμιακές καταθέσεις, που εκτός των τόκων, επιβραβεύουν τον καταθέτη και σε είδος.

Η επιβράβευση γίνεται μέσω των προγραμμάτων ανταμοιβής των καρτών κάθε τράπεζας.

Με τον τρόπο αυτό, την ημέρα εκτοκισμού, ο καταθέτης εκτός από τους προβλεπόμενους τόκους, λαμβάνει πόντους ή ευρώ επιστροφής.

Αυτά μπορεί τα εξαργυρώσει σε οποιαδήποτε από τις συνεργαζόμενες με την τράπεζά του επιχειρήσεις, πληρώνοντας για τις αγορές του λιγότερο ή και καθόλου.

Επειδή το τμήμα της επιβράβευσης δεν φορολογείται με συντελεστή 15%, όπως ισχύει με τους τόκους, η τελική καθαρή απόδοση για τον πελάτη, είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των κλασικών προϊόντων.

Κι αυτό παρότι τα επιτόκια των λογαριασμών της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν ξεπερνούν το 0,45%.

3. Προϊόντα χωρίς ευελιξίες. Η τρίτη κατηγορία προϊόντων με υψηλότερες αποδόσεις αφορά τις προθεσμιακές καταθέσεις που δεν παρέχουν ευελιξίες στον πελάτη.

Δηλαδή η καταβολή των τόκων γίνεται στη λήξη, δεν υπάρχει η δυνατότητα ανέξοδης πρόωρης ανάληψης, ενώ δεν επιτρέπονται οι προσθαφαιρέσεις ποσών κατά τη διάρκειά τους.

Σε όλες τις τράπεζες τα προγράμματα με αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν υψηλότερα από 5 έως 10 μονάδες επιτόκια, σε σχέση με τα πιο ευέλικτα.

Συγκρίνετε όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις