A- A+
Ποιες επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να δέχονται κάρτες από 11/3
Επιπλέον 58 κλάδοι υποχρεώνονται να εγκαταστήσουν POS έως και τις 11 Μαρτίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν και με κάρτα.

Από αυτήν την ημερομηνία, οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους συγκεκριμένους κλάδους υποχρεούνται να αποδέχονται πληρωμές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών με τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών (POS).

Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται σχεδόν στο 100% οι κλάδοι στους οποίους οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση των καρτών τους.

Στα 1.500 ευρώ το πρόστιμο

Για όσους δεν συμμορφωθούν προβλέπεται πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον πληρωθεί εντός μηνός από την επιβολή του.

Όσες από τις επιχειρήσεις αυτών των κατηγοριών είναι νεοσύστατες, προβούν συγκεκριμένα σε έναρξη δραστηριότητας από τις 11 Φεβρουαρίου 2018 - 11 Μαρτίου 2018, έχουν περιθώριο να συμμορφωθούν έως τις 11 Απριλίου 2018.

Τέλος, όσες επιχειρήσεις προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή δραστηριότητας μετά την 11η Μαρτίου 2018 έχουν προθεσμία συμμόρφωσης εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.