A- A+
Σε 6 μηνιαίες δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος φέτος - Τα σχέδια για ΕΝΦΙΑ
Σχέδιο για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από τις φετινές δηλώσεις, σε 6 μηνιαίες δόσεις, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και πέρυσι, η εξόφληση του φόρου εισοδήματος γινόταν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο, την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Το νέο πλάνο

Ωστόσο, για εφέτος, το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει σύμφωνα με πληροφορίες, στην αλλαγή του χρονοδιαγράμματος πληρωμής του.

Συγκεκριμένα, ο φόρος θα πληρωθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Ιουλίου, με την τελευταία δόση να πρέπει να εξοφληθεί έως και το τέλος Δεκεμβρίου.

Με τον τρόπο αυτό κάθε δόση θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα των τριών διμηνιαίων δόσεων.

Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Από την άλλη πλευρά, δεν αναμένονται αλλαγές στην εξόφληση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα πρέπει να πληρωθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Συγκεκριμένα, η αποπληρωμή του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στα τέλη του μήνα και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα από το Σεπτέμβριο έως και το Δεκέμβριο του 2018, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώνουν ταυτόχρονα και τη δόση για το φόρο εισοδήματος και τη δόση για τον ΕΝΦΙΑ.

Οι δόσεις μέσω των τραπεζών

Σημειώνεται ότι οι δόσεις των παραπάνω φόρων μπορούν να πληρωθούν και με πιστωτικές κάρτες.

Κάθε δόση, μπορεί να εξοφληθεί τόσο εφάπαξ, όσο και σε έως 12 άτοκες δόσεις, με τις πιστωτικές κάρτες όλων των τραπεζών.

Αρκεί να υπάρχει διαθέσιμο όριο, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί...